Blockchain Stories
MicroStrategy schikt belastingfraude rechtszaak voor $40 miljoen
Nieuws

MicroStrategy schikt belastingfraude rechtszaak voor $40 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Techbedrijf MicroStrategy en de oprichter, Michael Saylor, werden in augustus 2022 geconfronteerd met beschuldigingen van belastingfraude. Naar verluidt is in deze zaak de grootste schikking getroffen in de geschiedenis van het District of Columbia. Zo schijnt de pro-Bitcoin oprichter Michael Saylor akkoord te hebben gegeven op een deal van $40 miljoen om een einde te maken aan de rechtszaak. 

De schikking

Op 3 juni meldde de New York Times dat de procureur-generaal van het District of Columbia een schikking van $40 miljoen heeft getroffen met Michael Saylor en zijn techbedrijf MicroStrategy. Volgens het rapport werd de overeenkomst door lokale functionarissen omgeschreven als ‘de grootste terugvordering van inkomstenbelastingfraude ooit’. 

Naar verluidt is dit de eerste rechtszaak die op grond van de gewijzigde False Claims Act van het district is geschikt. Deze wet moet ervoor zorgen dat mensen sneller claims indienen van belastingontduiking tegen inwoners. 

De rechtszaak

In augustus 2022 werd Saylor en zijn bedrijf MicroStrategy aangeklaagd. Deze zaak ging over het verblijf van Saylor over gedurende minstens tien jaar, waarin hij geen inkomstenbelasting had betaald in het district. 

Volgens de beweringen had MicroStrategy Saylor geholpen met het ontwijken van meer dan $25 miljoen aan DC-inkomstenbelasting. Oorspronkelijk suggereerden deskundigen dat Saylor een boete zou ontvangen van $75 miljoen. 

In augustus 2022 dwong de rechtszaak Saylor om af te treden als CEO van MicroStrategy, 33 jaar na de oprichting van het bedrijf. Hierna nam hij direct de rol van uitvoerend voorzitter van het bedrijf en bleef voorzitter van de raad van bestuur. 

Ondanks dat Saylor geen CEO meer is van het bedrijf, heeft hij het imago van MicroStrategy als pro-Bitcoin bedrijf hoog gehouden. Zo kondigde hij regelmatig Bitcoin aankopen op zijn X (Twitter) account aan. 

Zo kondigde hij een recente grote Bitcoin aankoop van MicroStrategy aan in maart 2024. Destijds kocht het bedrijf 12.000 BTC via een aanbod van convertable obligaties, ter waarde van $800 miljoen. Op X (Twitter) deelde Saylor daar het volgende bericht over:

De meest recente update van MicroStrategy liet zien dat het bedrijf op 1 mei 2024 in bezit was van 214.400 Bitcoin. Deze zijn gekocht tegen een gemiddelde prijs van $35.000 per Bitcoin, met een totale kostprijs van ongeveer $7,5 miljard. 

Saylor als Bitcoin bull

Saylor is regelmatig naar voren gekomen als een belangrijke Bitcoin bull en grote voorstander van technologie. Dit is weer te geven aan zijn grote investeringen en opmerkelijke Bitcoin-gerelateerde activiteit op social media. Hij blijft een belangrijk figuur in de crypto community en wordt regelmatig uitgenodigd om te praten over crypto. 

Saylor is echter geen vroege Bitcoin investeerder. Zijn investeringen in de Bitcoin begonnen pas in 2020 toen hij besloot om 17.732 BTC voor $175 miljoen te kopen als persoonlijke aankoop. 

Voor deze aankoop stond Saylor meer bekend als een tegenstander van crypto. Zo liet hij in een X (Twitter) post op 7 december 2013 het volgende weten:

“Bij gebrek aan een geloofwaardige sponsor loopt Bitcoin een groot gevaar te worden gereguleerd tot zijn einde.”

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu