Blockchain Stories
CoinGecko meldt datalek, bijna 2 miljoen accountgegevens gestolen
Nieuws

CoinGecko meldt datalek, bijna 2 miljoen accountgegevens gestolen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 5 juni 2024 is CoinGecko getroffen door een datalek waarbij persoonlijke gegevens van gebruikers zijn gestolen. Dit meldt CoinGecko vandaag in een nieuwsbrief die naar alle slachtoffers is gestuurd.

Belangrijk om te weten is dat CoinGecko zelf niet gehackt is, maar het e-mailmarketingplatform dat zij gebruiken.

Bijna 2 miljoen accountgegevens gestolen

In de vroege ochtend van 5 juni 2024 werd er verdachte activiteit gedetecteerd op het e-mailmarketingplatform GetResponse, dat door CoinGecko wordt gebruikt. Een aanvaller wist toegang te krijgen tot het account van een GetResponse medewerker, wat leidde tot de datalek. Op 6 juni bevestigde GetResponse dat er inderdaad een lek had plaatsgevonden.

Hoewel er geen phishing e-mails vanuit CoinGecko’s domein zijn verstuurd, exporteerde de aanvaller gegevens van 1.916.596 contacten uit CoinGecko’s GetResponse account. Vervolgens werden phishing e-mails gestuurd naar 23.723 e-mailadressen vanuit een ander GetResponse account (alj.associates). Een medewerker van CoinGecko merkte deze activiteit op, waarna samen met GetResponse verdere e-maillevering werd geblokkeerd.

Er werd gisteren al gewaarschuwd voor een neppe CoinGecko airdrop.

Welke gegevens zijn gestolen?

Uit onderzoek van CoinGecko blijkt dat de volgende informatie van gebruikers gelekt kan zijn:

  • Naam (indien opgegeven bij registratie)
  • E-mailadres
  • IP adres en locatie van het openen van e-mails
  • Andere metadata zoals aanmelddatum en abonnementsplan

Belangrijk om te vermelden is dat gebruikersaccounts van CoinGecko veilig zijn gebleven en dat er geen wachtwoorden zijn gestolen. Als jouw gegevens gelekt zijn dan heb je vandaag een mail ontvangen met als titel: “Important Security Notice: Data Breach Incident on June 5, 2024”.

Houd er rekening mee dat kwaadwillende met deze informatie zeer gericht phishing mails kunnen sturen. Wees dus extra alert met bepaalde mails over bijvoorbeeld airdrops, gratis crypto of waarschuwingen om je wachtwoord te wijzigen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu