Blockchain Stories
Onderzoeker: ‘Bitcoin mining nooit verboden in China’
Bitcoin Mining Nieuws

Onderzoeker: ‘Bitcoin mining nooit verboden in China’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin onderzoeker Daniel Batten heeft een bijzondere ontdekking gedaan: Bitcoin mining is nooit officieel verboden in China. Hierdoor worden wereldwijde misvattingen over het onderwerp gecorrigeerd. Daarnaast biedt het de ruimte voor miners in China om de activiteiten te hervatten. 

Het onderzoek van Daniel Batten

In een verrassend onderzoek onthulde Bitcoin analist en onderzoeker Daniel batten dat Bitcoin mining helemaal nooit officieel is verboden in China. Ondanks dat er verschillende misvattingen over de wereld zijn verspreid, toont het onderzoek aan dat het ‘verbod’ een tijdelijke opschorting omvatte en de Bitcoin mining activiteiten weer zijn hervat:

In het rapport van Batten wordt benadrukt dat de Chinese hashrate, een belangrijke maatstaf voor de rekenkracht die gebruikt wordt bij Bitcoin mining, op het moment 15% van het globale totaal uitmaakt. Dit is compleet in tegenspraak met berichten die in mei 2021 op verschillende nieuwsmedia werden verspreid. 

In deze nieuwsberichten werd een totaal optreden tegen crypto transacties en mining door de Chinese overheid werd ingezet. Batten stelt dat de daling in hashrate, van 179,2 EH/s naar 87,7 EH/s, tijdelijk was. In het onderzoek vergelijkt Batten dit met ‘een student die geschorst wordt, en niet van school gestuurd’. 

Nooit verboden

De gegevens van Cambridge die je hieronder kunt zien, laten zien dat de mining activiteiten in China in december 2021 al hersteld waren naar 19,1% van de globale hashrate:

Cambridge gegevens Bitcoin mining
Bron: Cambridge University

Batten liet in het onderzoek ook weten:

“We hebben met meerdere mining bedrijven in China gesproken. De boodschap is duidelijk: als je klein en nuttig bent en het niet gebruikt om geld uit China te halen, ben je welkom.”

Daniel Batten, Bitcoin onderzoeker en analist

Deze aanpak heeft de Bitcoin mining sector beter verspreid en verschoond. Daarnaast vindt hier veel innovatie plaats. Denk daarbij aan het oogsten van verspilde energie en het recyclen van geproduceerde warmte. 

Dit zorgt ervoor dat provinciale overheden de kleinschalige operaties ondersteunen, aangezien ze lokale energieoplossingen helpen zonder kapitaalcontroles te doorbreken. Zo laat batten weten:

“Als je 200 tot 500 mining machines hebt en hernieuwbare energie wilt gebruiken, ben je welkom.”

Daniel Batten, Bitcoin onderzoeker en analist

Ook is de off-grid op steenkool gebaseerde crypto mining gestopt. Zo liet Batten hierover weten:

“Crypto mining gaat grotendeels op waterkracht, waarvan een groot deel minder dan 1MW bedraagt.”

Daniel Batten, Bitcoin onderzoeker en analist

Dit sluit aan bij het doel van China om tegen 2060 koolstofneutraal te zijn. Het Bitcoin mining verbod maakte deel uit van de inspanningen om het energieverbruik van hoogverbruikende industrieën te verlagen. 

Verkeerd gerapporteerd

Batten stelt in het onderzoek dat de westerse media de dynamiek grotendeels verkeerd heeft gerapporteerd. Hierdoor is er een vals verhaal over het Chinese standpunt ten opzichte van Bitcoin mining in stand gehouden. 

De bevindingen laten een hele nieuwe kijk op het Chinese beleid ten opzichte van crypto mining zien en benadrukken een patroon van verkeerde interpretaties in de berichtgeving over de Bitcoin mining regelgeving in China. 

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu