Blockchain Stories
Zal de nieuwe 10M mijlpaal van Polygon de koers helpen?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal de nieuwe 10M mijlpaal van Polygon de koers helpen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ondanks de toenemende populariteit van andere cryptocurrencies en blockchain netwerken, blijft Polygon (Ticker: MATIC) een groeiend aantal gebruikers naar zijn platform aantrekken. Zal dit ook impact hebben op de prijs? Dat analyseren we in dit artikel!

Maandelijkse activiteit is trending

Gegevens van Token Terminal gaven aan dat het aantal gebruikers op het Polygon netwerk ongeveer 9,9 miljoen bedroeg op het moment van schrijven. De toename in activiteit op het netwerk komt door de populariteit van het Polygon ecosysteem. Ondanks de stijgende activiteit op het netwerk was de populariteit van DeFi op het netwerk minder positief.

DeFi activiteit neemt af

Na een analyse van de gegevens van Artemis zagen we dat de DEX (Decentralized Exchange) volumes op het netwerk de afgelopen dagen aanzienlijk waren gedaald. 

Bovendien was de TVL (Total Value Locked) op het Polygon netwerk ook sterk gedaald tijdens deze periode. Volgens de gegevens is de dagelijkse TVL van Polygon gedaald van $1 miljard naar $940 miljoen in de afgelopen dagen.

image 2
Bron: Artemis

Gevolgen voor inkomsten en netwerkontwikkeling

Als gevolg van deze factoren zijn de gegenereerde vergoedingen door het netwerk aanzienlijk gedaald. Daarnaast is de omzet door het netwerk sterk verminderd. Als deze problemen aanhouden, zal het moeilijk zijn voor Polygon om op te schalen en fondsen te hebben om verbeteringen aan het netwerk door te voeren.

image 3
Bron: Artemis

Daarnaast is het aantal code commits op het Polygon netwerk de afgelopen maand aanzienlijk afgenomen. Ook is het aantal ontwikkelaars op het netwerk aanzienlijk gedaald. Als deze trend zich voortzet, kan het aantal updates en upgrades op het netwerk vertragen. Nieuwe updates en upgrades helpen het sentiment rond het netwerk te verbeteren. Ze helpen ook om nieuwe gebruikers aan te trekken en oude te behouden.

image 4
Bron: Token Terminal

Hoe houdt MATIC stand?

Als we kort de prijs van MATIC analyseren, presteert deze ook niet al te best. Op het moment van schrijven was de prijs van MATIC $0,705, wat een lichte stijging van 0,31% over de afgelopen 24 uur laat zien. 

De netwerkgroei van het token was tijdens deze periode ook sterk gedaald, wat wijst op een afname van de interesse van nieuwe wallets. Ook het transactievolume rond Polygon was aanzienlijk gedaald, wat impliceert dat de frequentie waarmee MATIC werd verhandeld, ook was afgenomen.

image 5
Bron: Santiment

Hoewel de stijgende gebruikersactiviteit een positieve indicatie is voor Polygon, vormen de dalingen in TVL, DEX volumes en ontwikkelaars activiteit serieuze uitdagingen voor de toekomst van het netwerk. Het blijft afwachten of Polygon in staat zal zijn om deze obstakels te overwinnen en de waarde van MATIC te laten stijgen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu