Blockchain Stories
BNB analyse: Hebben we te maken met prijsstijgingen?
Altcoin Binance Coin Nieuws Technische Analyse

BNB analyse: Hebben we te maken met prijsstijgingen?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een week van dalingen kwam BNB eindelijk weer op het juiste spoor toen de dagelijkse grafiek weer groen kleurde. Het is opmerkelijk dat de prijs van BNB zich consolideert binnen een bullish patroon. Dit kan betekenen dat de munt in de komende dagen mogelijk nieuwe hoogten zou kunnen bereiken.

Een bullish patroon op de grafiek

Als we kijken naar onze koers statistieken, zien we dat het bearish sentiment de afgelopen week heeft gedomineerd, waarbij de prijs van de munt op 30 mei daalde tot $585. Wel zien we dat de laatste 24 uur het sentiment langzaam aan het verschuiven is naar een bullish sentiment. 

Op het moment van schrijven was de BNB koers $626 met een marktkapitalisatie van meer dan $93 miljard, wat het de vierde grootste crypto maakt. Daarbij is de koers de afgelopen 24 uur met 4,06% gestegen.

Dankzij deze prijsstijging is het gewogen sentiment van de munt verbeterd. Dit toont duidelijk aan dat het optimisme rond de munt de afgelopen dagen is toegenomen. Ook het sociale volume bleef vorige week relatief hoog, wat de populariteit van BNB in de crypto ruimte weerspiegelt.

image 5
Bron: Santiment

Terwijl dit alles gebeurde, vormde zich een bullish pennant patroon op de dagelijkse grafiek van BNB. De prijs van BNB betrad het patroon in maart en heeft zich sindsdien binnen het patroon geconsolideerd. Op het moment van schrijven stond de prijs dicht bij het testen van de bovenste limiet van het patroon. Een succesvolle uitbraak zou BNB de komende weken boven de hoogste waarde van maart kunnen laten uitstijgen.

image 6
Bron: TradingView

Is een rally mogelijk?

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we de on chain metrics van de munt bekeken om de kansen van BNB om succesvol boven het bullish pennant patroon uit te breken te beoordelen. 

Volgens onze analyse van de gegevens van Santiment steeg de open interest van BNB samen met de prijs. Over het algemeen suggereert een stijging van deze metric dat de kans groot is dat de huidige prijstrend zich verder voortzet.

image 6
Bron: Santiment

Ook zagen we dat de funding rate van BNB toenam. Aangezien prijzen meestal de andere kant op bewegen dan de funding rate, is er een mogelijkheid dat BNB binnenkort bearish wordt. 

Bovendien had de fear and greed index van BNB een waarde van 61, wat betekent dat de markt zich in een “greed” fase bevindt. Wanneer de metric dat niveau bereikt, wijst dit vaak op een mogelijke prijsdaling.

We hebben vervolgens gekeken naar de dagelijkse grafiek van de munt om beter te begrijpen of een bullish uitbraak mogelijk is. Volgens onze analyse zagen de technische indicatoren er vrij bullish uit voor de munt. Zo registreerde de Relative Strength Index (RSI) een stijging vanaf de neutrale markering. De Chaikin Money Flow (CMF) volgde ook een vergelijkbare trend, wat wijst op een aanhoudende prijsstijging.

image 7

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.


Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu