Blockchain Stories
Bitwise: ‘VS politiek kan crypto blootstellen aan $20B industrie’
Cryptomarkt Update Nieuws

Bitwise: ‘VS politiek kan crypto blootstellen aan $20B industrie’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Matt Hougan, hoofd van Bitwise Investment, heeft in een post beweert dat onzekerheid over regelgeving in de Verenigde Staten de financiële adviessector ter waarde van $20 biljoen weerhoudt om meer in crypto te investeren. Dit houdt in dat als de Amerikaanse toezichthouders onzekerheden wegnemen dat de crypto markt blootgesteld kan worden aan deze industrie. 

Onzekerheid over de regelgeving

Chief Investment Officer van Bitwise, Matt Hougan, heeft in een bericht op 4 juni aangegeven dat onzekerheden over de regelgeving de belangrijkste reden is geweest waarom financiële adviseurs de afgelopen vijf jaar de blootstelling aan crypto niet hebben verhoogd:

Ook geeft hij aan dat hij denkt dat de Verenigde Staten eindelijk op weg is naar duidelijkheid op het gebied van regelgeving. Dit moet de crypto sector een stuk toegankelijker maken voor de financiële adviessector, met een waarde van $20 biljoen. 

Zo laat hij weten:

“Stel je dan eens voor hoeveel van die $20 biljoen naar crypto gaat als de grootste barrière wordt opgeheven. Als je denkt dat de stap van BlackRock naar de crypto markt een positieve invloed heeft gehad op de markt, stel je dan voor dat heel Wall Street crypto zal accepteren als een normaal onderdeel van de markt.”

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise

Meer duidelijkheid op het gebied van regelgeving

Hougan gaf aan dat er vorige maand een ‘verschuiving’ plaatsvond toen de Democraten de FIT21 goedkeurden. Ook keurde de SEC op 23 mei de Ethereum ETFs goed, nadat analisten maandenlang speculeerden dat de fondsen juist afgekeurd zouden worden. 

Wel merkte Hougan het veto van president Joe Biden op over de intrekking van de SAB 121. Volgens hem blijkt hieruit dat ‘crypto nog een lange weg te gaan heeft’. Wel laat hij weten:

“Maar zelfs dit is een kleine tegenslag. We varen al tien jaar tegen de wind in als crypto markt.”

Matt Hougan, Chief Investment Officer van Bitwise

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu