Blockchain Stories
Dit is waarom XRP prijzen binnenkort kunnen stijgen
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Dit is waarom XRP prijzen binnenkort kunnen stijgen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Als de signalen die wij hebben waargenomen daadwerkelijk blijken te kloppen, zou Ripple (Ticker: XRP) op weg kunnen zijn naar een hogere prijs. De token heeft lange tijd in een bereik tussen $0,49 en $0,52 geconsolideerd, maar dat zou binnenkort voorbij kunnen zijn.

Het aantal grote holders stijgt

Volgens gegevens van Santiment is het aantal XRP holders die tussen de 1 miljoen en 1 miljard XRP bezitten sinds 1 juni vergroot. Zo deelde de groep van 1 miljoen tot 10 miljoen tokens op 31 mei 16,6% van de totale supply. Op het moment van schrijven is dat percentage gestegen tot 16,98%. 

De groep van 100 miljoen tot 1 miljard tokens zag ook een soortgelijke toename, waarbij het saldo steeg tot 6,05%.

image 22
Bron: Santiment

Beleggers nemen het heft in eigen handen

Als belangrijke stakeholders van de cryptocurrency hebben de acties van deze wallets invloed op de prijs. Interessant genoeg is deze impact terug te zien in de waarde van XRP. Enkele dagen geleden gaven wij aan dat de mogelijkheid bestond dat XRP zou kunnen dalen naar $0,50. Echter, XRP lijkt nu op weg te zijn naar een stijging tot $0,54 of zelfs hoger.

Validatie van de voorspelling

Om deze voorspelling te valideren, moet de accumulatie worden voortgezet. Naast de accumulatie is het belangrijk om andere aspecten van XRP te analyseren. Dit zou beleggers in staat stellen te weten of de opwaartse trend zal aanhouden of niet.

Om deze reden hebben we eerst gekeken naar de Realized Cap. Als de Realized Cap toeneemt, betekent dit dat munten die tegen goedkopere prijzen zijn geaccumuleerd, worden uitgegeven. Een afname van deze metriek suggereert echter dat munten die tegen hogere waarden zijn gekocht, worden verkocht.

Vanuit psychologisch perspectief kan deze metriek dienen als sterke support of weerstand. Op het moment van schrijven was er een sterke stijging te zien in de 7-daagse Realized Cap van XRP. Deze stijging suggereert dat nieuwe XRP holders niet worden getroffen door gerealiseerd verlies. Als zodanig zou de bullmarkt in het voordeel van de cryptocurrency kunnen blijven.

Als de Realized Cap echter blijft groeien, betekent dit dat een groter aantal tokens van de chain wordt gehaald, wat de prijs van XRP hoger zou kunnen helpen sluiten.

Volatiliteit en prijsbeweging

Bovendien signaleerde de eendags volatiliteit dat de prijs van de token aanzienlijk zou kunnen schommelen. Dit kwam doordat de volatiliteit was gestegen tot $0,0051. Als de koopdruk samen met deze stijging toeneemt, zou XRP kunnen mikken op een revisie naar $0,55. In een zeer bullish scenario zou de prijs kunnen stijgen naar $0,61.

image 22
Bron: Santiment

Oog op de prijsactie

Handelaren moeten echter de prijsactie goed in de gaten houden. Mocht er bearish dominantie optreden, dan zou de bullish voorspelling ongeldig kunnen worden. In dat geval zou de volgende beweging van XRP consolidatie kunnen zijn of een mogelijke daling naar $0,50 zoals vermeld in het vorige artikel.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Memecoins keren de bearish markttrend om

Scott

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu