Blockchain Stories
FTX schikt miljardenclaim met IRS, geld komt vrij voor compensatie
Crypto Exchange Nieuws

FTX schikt miljardenclaim met IRS, geld komt vrij voor compensatie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

FTX, de failliete crypto exchange die werd gerund door Sam Bankman-Fried, heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse belastingdienst (de IRS) over een claim van $24 miljard. Dit betekent dat er eindelijk geld vrijkomt voor het terugbetalen van klanten.

Onder de voorwaarden van de schikking betaalt FTX $200 miljoen aan de IRS binnen 60 dagen na de uitvoering van het herstructureringsplan. Daarnaast zal de IRS een lagere prioriteitsclaim van $685 miljoen ontvangen, die wordt betaald aan klanten en andere schuldeisers, afhankelijk van de beschikbaarheid van middelen. Deze details werden vastgelegd in een document ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank.

Belangrijke stap in faillissementsprocedure

Deze schikking is een belangrijke gebeurtenis in de faillissementsprocedure van de exchange. Het lost een mogelijke bron van langdurige en onzekere rechtszaken tussen FTX en zijn grootste schuldeiser op. FTX had eerder gezegd dat als een rechter de IRS claim zou handhaven, dit de betaling van klantengelden zou kunnen belemmeren.

FTX heeft zijn klanten verzekerd dat zij volledig worden terugbetaald. In een persbericht van 7 mei kondigde FTX aan dat het minimaal 98% van zijn klanten zal terugbetalen, met een minimum van 118% van de toegestane claims in contanten. De failliete crypto exchange heeft een nieuw reorganisatieplan ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank van Delaware.

Verkoop van activa

FTX heeft ook laten weten dat het tussen $14,5 miljard en $16,3 miljard heeft veiliggesteld na de verkoop van activa en eigendommen van het bedrijf. Dit bevat specifiek activa onder controle van de Chapter 11 debiteuren, de gezamenlijke officiële vereffenaars van FTX Digital Markets Ltd. en FTX Australia, en verschillende private partijen die deelnemen aan het herstel- en terugbetalingsproces.

De definitieve goedkeuring van de schikking hangt af van de goedkeuring door een faillissementsrechter en de succesvolle uitvoering van FTX’s bredere herstructureringsplan. Zodra aan deze voorwaarden is voldaan, treedt de schikking in werking.

lfF3N25K
Bron: TradingView

Met deze schikking kan FTX zich nu richten op herstructureringsinspanningen en het voldoen aan zijn verplichtingen aan klanten en schuldeisers.

Op het moment van schrijven handelt de native token van de exchange, FTT, op $1,60, in lijn met de algemene markttrend, die een stijging van 3% in de afgelopen 24 uur heeft laten zien.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu