Blockchain Stories
Binance CEO: 2024 is een mijlpaaljaar voor crypto’’
Binance Crypto Exchange Nieuws

Binance CEO: 2024 is een mijlpaaljaar voor crypto’’

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De CEO van wereld grootste crypto exchange, Binance, heeft in een interview met Bloomberg met duidelijke woorden gesproken. Richard Teng noemt 2024 namelijk een ‘mijlpaaljaar voor crypto’. Het is volgens hem een jaar waar we het ongetwijfeld vele jaren later nog steeds over gaan hebben. Teng geeft aan dat dit onder meer met de mainstream adoptie van crypto te maken heeft.

Mainstream adoptie

Volgens Teng heeft de cryptowereld in 2024 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Niet eens specifiek op het gebied van marktkapitalisatie, maar wel op het gebied van adoptie. Meer en meer mensen zijn bekend geworden met crypto en omarmen dit.

Deze adoptie gaat ook nog gepaard met een grote instroom van nieuw geld. Teng geeft aan dat er een duidelijke institutionele betrokkenheid aanwezig is én dat er meer en meer particuliere beleggers voor crypto kiezen. Dit blijkt in ieder geval duidelijk uit de cijfers van ‘zijn’ crypto exchange. Binance heeft in dit jaar de klanttegoeden tot maar liefst $42 miljard zien stijgen en verwelkomde de 200 miljoenste gebruiker.

Teng geeft aan dat crypto het juiste momentum te pakken heeft. De mainstream adoptie is daar het beste bewijs van.

Goedkeuring van ETF’s

Waarom 2024 dan hét mijlpaaljaar van crypto gaat worden, aldus Teng? Dat heeft ook te maken met de goedkeuring van de Bitcoin ETF’s. Deze ETF’s werden eerder in dit jaar goedgekeurd en kennen inmiddels een forse instroom van nieuw geld. Op zich logisch, aangezien het dankzij de Bitcoin ETF’s makkelijker is voor particulieren om hun geld in crypto te beleggen.

Met name de goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Bitcoin ETF’s is positief voor de cryptomarkt. Daarbovenop komt ook nog de potentiële Ethereum ETF. Als ook die ETF volledig goedgekeurd wordt, kan dit volgens Teng voor een nieuw sneeuwbaleffect zorgen. Gensler liet gister weten dat dit mogelijk aan het einde van de zomer volledig goedgekeurd kan zijn.

Duidelijkere regelgeving

De mainstream adoptie en goedkeuring van ETF’s staan wat betreft Teng als een paal boven water. Deze twee zaken zijn de grootste redenen voor hem om 2024 als een mijlpaaljaar te omschrijven. Hij voegt hier echter nog een derde factor aan toe: de duidelijkere regelgeving.

Teng geeft aan dat duidelijke regelgeving omtrent crypto in ieders belang is. In het belang van particuliere beleggers, institutionele beleggers en ook de overheden. Uiteraard heeft hij hier, vanuit zijn eigen positie, ook veel baat bij. Binance zal ongetwijfeld achter de schermen flink gelobbyd hebben voor duidelijkere regels.

Indrukwekkende groei van Binance

Binance noteert ook in 2024 e en indrukwekkende groei. Tussen de maanden februari en mei van dit jaar is het maandelijkse actieve gebruikers met maar liefst 12,5% gestegen. Dit uit zich in een beheert vermogen van meer dan $114 miljard. Binance kan daardoor als één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld gezien worden.

Volgens de opvattingen van Teng is het einde bovendien nog lang niet in zicht. 2024 is immers een mijlpaaljaar en in de komende jaren gaat crypto alsmaar groter worden. Dit bullish momentum lijkt inderdaad in de markt aanwezig te zijn.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu