Blockchain Stories
Altcoin winter voorbij? Dit zegt Michaël van de Poppe!
Altcoin Nieuws Solana

Altcoin winter voorbij? Dit zegt Michaël van de Poppe!

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De altcoin markt ondergaat momenteel een aanzienlijke correctie, waarbij de totale marktkapitalisatie is gedaald van een hoogtepunt van $1,2 miljard in maart naar nu $1,06 miljard, wat een daling van ongeveer 12% betekent. 

Deze daling heeft grote altcoins aanzienlijk beïnvloed, met sommige die meer dan 40% zijn gedaald in slechts de afgelopen twee weken.

Analyse van Michaël van de Poppe

Michaël van de Poppe, een bekende cryptocurrency analist, besprak onlangs de volatiliteit van de altcoin markt en de toekomstige vooruitzichten in zijn laatste videoanalyse. Volgens van de Poppe is de hoge volatiliteit van de altcoin markt niet nieuw en kenmerkend voor zowel aanzienlijke winsten als zware correcties. 

De recente daling heeft velen doen afvragen wat de toekomst van altcoins is en of de dalende trend zal voortduren. Van de Poppe schrijft de huidige markt onstabiliteit toe aan enkele belangrijke factoren, die vooral grote spelers zoals Ethereum beïnvloeden.

Factoren die de stabiliteit van altcoins beïnvloeden

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de onzekerheid in de altcoin markt is de vertraging in de handel van de Ethereum ETF, ondanks de goedkeuring ervan. Deze vertraging heeft verwarring en markt instabiliteit veroorzaakt, omdat handelaren en investeerders niet zeker weten wanneer ze aan deze ETF kunnen deelnemen. 

Van de Poppe suggereert dat zodra de spot ETF begint te handelen, dit zou kunnen leiden tot een verhoogde interesse van investeerders en mogelijk een markttoegang zou kunnen veroorzaken, vergelijkbaar met de reacties die werden waargenomen bij de Bitcoin ETF lancering.

Ook invloed van macro economische gebeurtenissen

Bovendien spelen macro economische gebeurtenissen zoals de consumentenprijsindex (CPI), de producentenprijsindex (PPI) en aankondigingen van de federal open market committee (FOMC) ook een belangrijke rol in het vormen van marktsentiment. 

Recente gegevens die wijzen op een mogelijke verlichting van inflatiedruk zouden toekomstige rente verlagingen door de Federal Reserve kunnen signaleren, wat historisch gezien voordelig is voor altcoins.

Optimisme over de toekomst van de altcoin markt

Ondanks de huidige uitdagingen is van de Poppe optimistisch over een mogelijke opleving in de altcoin markt. Hij verwacht dat de dalende trend binnenkort zal eindigen, aangewakkerd door de verwachte notering van de Ethereum spot ETF, die naar verwachting het marktvertrouwen en de interesse aanzienlijk zal vergroten. Laten we dit nader analyseren aan de hand van Solana

Nadere analyse van Solana

Naar aanleiding van dit sentiment hebben we een nadere blik op Solana (SOL) geworpen. Solana is een belangrijke altcoin en deze laat zien dat het meer dan 50% is gedaald sinds zijn piek in maart van dit jaar. Op het moment van schrijven was de SOL koers $141,24. 

Recente activiteiten suggereren dat er een lichte ommekeer aan de gang zou kunnen zijn. In de afgelopen 24 uur is de prijs van Solana met 4,89% gedaald, waardoor het nog maar de vraag is of dit zo is.

Belangrijke trends en indicatoren

Gelijktijdig is de open interest met 0,40% gestegen in dezelfde periode, met een opmerkelijke stijging van 70% in het volume van open interest bij een waardering van $3,80 miljard. 

image 98
Bron: Coinglass

Deze positieve trend valt samen met de NFT transacties van SOL, die recentelijk die van Bitcoin en Ethereum hebben overtroffen. 

Ondanks een kleine daling in het aantal actieve wallets van boven de 950.000 naar 900.000 in de afgelopen week, wat duidt op verminderde netwerkactiviteit, zou het marktsentiment kunnen verschuiven. 

image 99
Bron: Solscan

Ali, een andere prominente crypto analist, benadrukte een belangrijk support niveau voor Solana op $141, met een koopsignaal op de dagelijkse grafiek. Als deze ondersteuning standhoudt, zou Solana mogelijk op korte termijn kunnen herstellen, wat suggereert dat er nog hoop is voor deze altcoin. 

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu