Blockchain Stories
Gunstig nieuws voor ETH gasverbruik, maar prijs zakt wel onder $3400
Ethereum Nieuws

Gunstig nieuws voor ETH gasverbruik, maar prijs zakt wel onder $3400

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente marktterugval heeft de prijs van Ethereum (Ticker: ETH) verlaagd aangezien de prijs van ETH onder het niveau van $3400 is gedaald.

Lage Ethereum gasprijs, hoge kosten

Tegelijkertijd is de gasprijs van Ethereum gedaald. Ondanks de dalende gasprijzen presteerde Ethereum, in termen van uitbetaalde vergoedingen aan validators, veel beter dan andere netwerken zoals Solana (Ticker: SOL) en Tron (Ticker: TRX). 

De hogere validator vergoedingen, ondanks een daling van de gasprijs, kunnen wijzen op aanhoudend sterk netwerkgebruik op Ethereum. Zelfs met lagere kosten per transactie kan een hoger transactievolume meer totale vergoedingen voor validators genereren.

Hoewel de validatorvergoedingen nu hoog kunnen zijn, zijn ze mogelijk niet voldoende om de algehele prijsdaling van Ethereum te compenseren. Op het moment van schrijven was ETH met 5,15% gedaald in de afgelopen 24 uur. 

Een van de redenen voor de daling van de ETH prijs zou de samenhang met Bitcoin (Ticker: BTC) kunnen zijn, die de afgelopen dagen ook is gedaald. Volgens onze analyse van gegevens van IntoTheBlock was de correlatie van ETH met BTC hoog, namelijk 0,78.

Lange termijn holders

Zelfs met een aanzienlijke daling van de prijs van Ethereum, lijkt een groot deel van de holders het voor de lange termijn vast te houden. Gemiddeld hielden beleggers hun ETH vast voor maar liefst 2,3 jaar. Deze langetermijnvisie wordt verder ondersteund door het feit dat munten die actief worden verhandeld nog steeds gemiddeld 2 maanden worden gehouden, wat wijst op een terughoudendheid om te verkopen.

De gemiddelde hold periode biedt waardevolle inzichten in het vertrouwen van beleggers. Wanneer munten voor langere periodes worden gehouden, suggereert dit dat beleggers geloven in het lange termijn potentieel van Ethereum en comfortabel zijn met het vasthouden van hun activa. Omgekeerd kan frequente handelsactiviteit wijzen op een focus op kortetermijnwinsten en minder vertrouwen in de toekomst van de markt.

image 198
Bron: IntoTheBlock

On chain gegevens

De netwerkgroei van ETH is de afgelopen dagen aanzienlijk gestegen. Veel nieuwe wallets hadden op het moment van schrijven interactie met ETH, wat impliceert dat een groot aantal wallets geïnteresseerd was in het kopen van ETH tegen de huidige prijs. 

image 199
Bron: Santiment

Bovendien was de snelheid waarmee ETH werd verhandeld ook toegenomen, wat suggereert dat de frequentie waarmee ETH was gestegen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu