Blockchain Stories
Metaplanet wil voor nog eens $6 miljoen aan Bitcoin kopen
Bitcoin Nieuws

Metaplanet wil voor nog eens $6 miljoen aan Bitcoin kopen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Wat hebben MicroStrategy en het Japanse bedrijf Metaplanet met elkaar gemeen? Ze investeren beide maar al te graag geld in BTC. Deze beide bedrijven geloven in de toekomst van BTC en in de bijbehorende koersstijging. Het bedrijf Metaplanet heeft nu aangekondigd dat ze voor nog eens $6 miljoen in BTC willen investeren.

Nieuwe obligatieronde

De manier hoe MicroStrategy en Metaplanet aan geld komen, is ook hetzelfde. Net zoals MicroStrategy heeft ook Metaplanet voor een nieuwe obligatieronde gekozen. Door de uitgifte van nieuwe obligaties zou het Japanse bedrijf een bedrag van 1 miljard yen binnen moeten halen. Dit bedrag staat, conform de huidige koersen, gelijk aan een bedrag van ongeveer $6 miljoen.

Deze nieuwe investering van $6 miljoen is geen opzichzelfstaande investering. Deze investering volgt namelijk na eerdere investeringen van het bedrijf. Op het moment van schrijven heeft Metaplanet al voor $9 miljoen in BTC geïnvesteerd. Mocht deze aangekondigde investering van $6 miljoen volledig doorgang vinden, stijgt het BTC bezit van dit bedrijf dus verder en verder.

De investering is overigens middels een rapport bekend gemaakt. In dit rapport valt het volgende te lezen: “Metaplanet Inc. (3350:JP) kondigt hierbij aan dat de Raad van Bestuur heeft besloten om vanaf de vergadering van vandaag Bitcoin ter waarde van 1 miljard yen te kopen”, aldus het rapport. “Hoewel ons basisbeleid is om Bitcoin voor de lange termijn vast te houden, zal het overeenkomstige Bitcoin-saldo als vlottende activa op de balans worden geregistreerd als we Bitcoin voor operaties of andere doeleinden gebruiken.”

Stijgende aandelenkoersen

Dat Metaplanet de investering in Bitcoin aankondigt, komt mogelijk door het feit dat het een beursgenoteerd bedrijf is. Deze aankondiging heeft het bedrijf in ieder geval geen windeieren gelegd. Na de aankondiging steeg het aandeel Metaplanet met maar liefst 12%. Alle bestaande aandeelhouders van het bedrijf zijn ongetwijfeld blij met deze nieuwe investeringsronde.

Wat overigens opvallend is, is dat Metaplanet in april 2024 voor het eerst in BTC investeerder. In een vrij korte periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grotere houders van BTC. Het bedrijf zou zelfs de grootste houder van BTC in Japan worden na deze investering.

Tweeledig doel

Met de nieuwe investering in BTC streeft Metaplanet een tweeledig doel na. Ten eerste is het doel om met deze nieuwe investering extra winst te maken. Gezien de huidige Bitcoin koers is deze kans aannemelijk. Ten opzichte van de all time high heeft Bitcoin vanaf dit moment namelijk nog een lange, positieve weg te gaan.

Ten tweede is het doel om voldoende liquide middelen in huis te hebben. Dit doen de meeste bedrijven middels geld, maar Metaplanet kiest voor een combinatie van geld en Bitcoin.

Uiteraard is ook Metaplanet gebaat bij een potentiële koersstijging van BTC. Deze stijging laat hoogstwaarschijnlijk wel nog enige tijd op zich wachten. Het bearish sentiment hangt als het zwaard van Damocles boven de gehele cryptomarkt. Er wordt zelfs al gesproken over een crash van de cryptomarkt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu