Blockchain Stories
PEPE stijgt met 10%, maar er moet nog meer gebeuren
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE stijgt met 10%, maar er moet nog meer gebeuren

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Pepe (Ticker: PEPE) heeft een indrukwekkende stijging van 11,50% in minder dan 72 uur meegemaakt. Deze snelle toename duidde op sterk bullish momentum, ondanks enkele kortetermijn bearish indicatoren. Echter, is het goed om te benoemen dat de PEPE koers de afgelopen 24 uur is gedaald met ruim 10%, wat wijst op een correctie.

Laten we dieper ingaan op de belangrijkste markttrends en on-chain data om te kijken welke kant PEPE nu opgaat.

Markttrends en prijsontwikkeling

Volgens onze gegevens is de PEPE koers op het moment van schrijven $0,00001054, wat een daling is van 10,26% in de afgelopen 24 uur.

image 192
Bron: TradingView

De prijs van PEPE is daarvoor gestegen, waarbij weerstandsniveaus zijn doorbroken en een bullish trendlijn is gevormd. De markt vertoont echter een kortetermijn bearish bias, zoals aangegeven door de RSI en MACD, die een mogelijke terugval suggereerden voordat de stijgende trend wordt voortgezet, en dat blijkt op het moment van schrijven zo te zijn.

Wat de liquiditeit in petto heeft voor PEPE

De veranderingen van koers hangen samen met liquidatieniveaus op Bitmex, zoals aangegeven door de Coinglass liquidatie heatmap. Hoge liquidatieniveaus leiden vaak tot verhoogde volatiliteit, waardoor kansen ontstaan voor scherpe prijsbewegingen.

De heatmap gaf aanzienlijke liquidatie activiteit rond het $0,000012 niveau aan. Dit suggereerde dat handelaren deze niveaus in de gaten moeten houden voor potentiële support of weerstand.

image 193
Bron: HyBlock Capital

Naar aanleiding van onze analyse van whale activiteit en sociale volumegegevens van Santiment zagen we meer inzichten. Uit historische gegevens blijkt dat wanneer het percentage van de totale stablecoinvoorraad dat wordt vastgehouden door whales (meer dan $5 miljoen USD) 50% nadert en het sociale volume meer dan 49 bereikt, de prijzen van PEPE stijgen.

Volgens de gegevens van Santiment voldeed PEPE aan deze voorwaarden, wat een potentieel sterk bullish signaal aangaf. Wel hebben we daarna een correctie gezien en is het de vraag waar het nu heen gaat.

image 194
Bron: Santiment

Wat brengt PEPE nu allemaal?

De toename in sociaal volume, gekoppeld aan de accumulatie van stablecoins door whales, wijst op een verhoogde marktvraag en mogelijke stijgende prijs. Deze trend suggereert dat PEPE zijn bullish rally op de lange termijn zou kunnen voortzetten, mits deze on-chain condities aanhouden.

Wel zien we dat de Stochastic RSI en MACD indicatoren kortetermijn bearish druk suggereren, waardoor prijsdalingen niet kunnen worden uitgesloten.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

XRP koers stijgt 9%: Dit zijn de mogelijke redenen voor de stijging

Thanh Lanh Tran

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu