Blockchain Stories
Waarom een XRP en Cardano ETF onwaarschijnlijk is
Altcoin ETF Nieuws Ripple

Waarom een XRP en Cardano ETF onwaarschijnlijk is

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van crypto ETF’s (Exchange-Traded Funds) breidt zich uit, maar niet alle crypto’s zijn geschikt voor een soepele overgang naar dit financiële product. Uit een recente analyse van GSR blijkt dat XRP en Cardano tegen flinke obstakels aanlopen op hun weg naar een mogelijke ETF.

Lage scores voor decentralisatie en vraag

GSR heeft een uitgebreide beoordelingssysteem gebruikt om verschillende cryptocurrencies te evalueren. Deze evaluatie combineert decentralisatiestatistieken en vraagindicatoren om de haalbaarheid van ETF’s voor elke cryptocurrency te beoordelen.

Bij de decentralisatiebeoordeling wordt gekeken naar aspecten zoals open deelname en de diversiteit van de gebruikte hardware in de netwerken. De Nakamoto Coëfficiënt, een belangrijke metric, meet bijvoorbeeld de concentratie van operationele macht binnen een netwerk en onthult kwetsbaarheden voor mogelijke samenzweringen of controle door enkele entiteiten.

XRP en Cardano scoren laag op het gebied van decentralisatie, met respectievelijk -0.9 en -0.1. Dit duidt op zorgen over hun netwerkstructuren en hun potentieel voor decentralisatie. Ook ATOM en NEAR scoren slecht op het gebied van decentralisatie.

Decentralization Scores
Bron: Rapport GSR

Daarnaast is de vraag naar een cryptocurrency een cruciale factor. Hierbij wordt gekeken naar marktkapitalisatie, handelsvolume en de activiteit binnen de community. Ondanks hun populariteit scoren XRP en Cardano ook laag in deze categorie, met scores van respectievelijk -0.2 en -0.5. Dit plaatst hen achter andere cryptocurrencies die een sterkere toekomstige marktvraag laten zien.

Demand Scores
Bron: GSR

Andere cryptos presteren beter

In tegenstelling tot de sombere vooruitzichten voor XRP en Cardano, worden andere cryptocurrencies zoals Ethereum en Solana beter beoordeeld in de GSR analyse. Het overzicht van de ETF Possibility Score (de mogelijkheid score of er een ETF komt) wijst 33% toe aan decentralisatie en 67% aan vraag, en deze cryptocurrencies scoren veel hoger op beide fronten.

ETF Possibility Score
Bron: GSR

Uit het rapport blijkt dat een Ethereum ETF (mogelijke start vanaf 4 juli) en een Solana ETF de grootste kans van slagen hebben. VanEck, een belangrijke speler in asset management, heeft onlangs een aanvraag ingediend voor de eerste Spot Solana ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Ondanks de optimistische evaluaties voor sommige cryptocurrencies, blijft de markt voorzichtig. De instroom van kapitaal in Bitcoin spot ETF’s fluctueert, en de potentiële Ethereum ETF wacht nog steeds op definitieve goedkeuring. Hoewel er een positieve trend is in de recente dagen, verloopt het proces traag.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu