Blockchain Stories
Wat staat FET te wachten na een forse prijsdaling?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Wat staat FET te wachten na een forse prijsdaling?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

FET heeft in de afgelopen 24 uur een daling van ongeveer 3,64% doorgemaakt. Deze prijsdaling heeft investeerders nieuwsgierig gemaakt naar de implicaties en de mogelijke volgende stappen voor FET. Voordat deze daling begon, was FET bezig aan een indrukwekkende rally.

Recente prijsactie en het huidige sentiment

FET was met ongeveer 73% gestegen sinds het opnieuw testen van zijn historisch dieptepunt. De laatste prijs actie heeft echter een deel van deze winsten weggevaagd. Deze ommekeer roept vragen op over het marktsentiment en de onderliggende fundamenten. 

Op het moment van schrijven was de FET koers $1,42, na een daling van 3,65% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie daalde ook met 3,65%.

Technische indicatoren en verkoopdruk

Op de grafieken gaven zowel de Stochastic RSI (89,9) als de MACD een overbought positie aan, wat suggereert dat een prijsdaling waarschijnlijk is. We analyseerden gegevens van Santiment voor verdere inzichten. 

image 248
Bron: TradingView

Deze gegevens onthulden een piek in handelsactiviteit tijdens de daling. Het 24-uurs actieve wallets voor FET steeg, wat wijst op verhoogde netwerk deelname terwijl de prijzen daalden.

Interessant is dat de ontwikkelingsactiviteiten van FET relatief stabiel zijn gebleven gedurende deze prijsschommelingen. Dit suggereert doorlopend werk aan de kerntechnologie van het project, wat mogelijk een positief signaal is voor lange termijn holders. 

image 249
Bron: Santiment

\Bovendien wezen de Liquidation Heatmap gegevens van Hyblock op een bearish bias in de afgelopen 12 uur. Hieruit kunnen we opmaken dat de korte termijn bias nog niet voorbij is en dat de prijs van FET op korte termijn kan dalen voordat er weer een lange termijn rally plaatsvindt.

image 250
Bron: HyBlock Capital

Lange- en korte posities en marktrichting

We analyseerden verder de lange/korte ratio gegevens om de richting van de markt te evalueren. De gegevens wezen op schommelingen in de lange en korte posities. Dit is een kritische bevinding, vooral omdat in recente tijden korte posities de markt hebben overgenomen.

image 250
Bron: coinglass

Onzekerheid rondom tokenmigratie

De bredere crypto markt heeft de laatste tijd meer volatiliteit ondervonden. De prijs diagrammen van FET leken deze volatiliteit ook te weerspiegelen. Het is echter de moeite waard om op te merken dat de recente aankondiging over de positie van Coinbase met betrekking tot de ASI token migratie sommige investeerders kan hebben afgeschrikt.

Wat staat FET te wachten?

FET holders moeten de komende dagen letten op belangrijke support- en weerstandsniveaus. Het bereik van $1,40 lijkt een kritieke zone te zijn. Als de verkoopdruk aanhoudt, zou FET een dieptepunt van rond $1,20 opnieuw kunnen testen. 

Aan de andere kant zou het terugwinnen van het niveau van $1,80 een potentiële trendomkeer kunnen zijn en het bullish momentum kunnen aanwakkeren.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu