Blockchain Stories
XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

XRP mogelijk een uitbraak naar $5 door overwinning tegen SEC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In het eerste kwartaal van 2024 bereikte Ripple (ticker: XRP) een piek van $0,68 op 10 maart, het hoogste punt van het jaar tot nu toe. 

Helaas heeft het sindsdien moeite gehad om dat niveau opnieuw te bereiken. In het tweede kwartaal, op 12 maart, daalde XRP van $0,60 naar $0,50 en heeft het deze verliezen nog niet kunnen goedmaken. 

Vanaf de laatste update op 1 juli zagen we een stijging van de XRP koers van 1,44% in de afgelopen 24 uur, wat wijst op enige positieve beweging in de markt. Maar wat staat er nog meer te wachten voor Ripple? Dat vertellen we je in dit artikel!

XRP klaar voor een bull run?

Deze opleving suggereert dat er mogelijk hernieuwde interesse van investeerders is of andere gunstige factoren die de prijs van XRP beïnvloeden. Armando Pantoja, lid van de adviesraad bij Benzinga, merkte hierover op:

$XRP staat op het punt om binnenkort uit te breken naar $5!

Bron: Armando Patonja

Hij legde uit dat XRP klaar is om uit te breken uit een symmetrisch driehoekspatroon op zijn grafiek, wat wijst op een mogelijke prijsbeweging in de richting van de uitbraak.

Ripple vs. SEC

Dit sluit aan bij recente ontwikkelingen in de juridische strijd van de SEC met Binance. Op 28 juni verwierp rechter Amy Berman Jackson delen van de SEC’s rechtszaak tegen Binance (ticker: BNB) en oprichter Changpeng Zhao. 

De uitspraak verklaarde dat secundaire verkopen van Binance niet kwalificeren als effecten onder de Howey Test. Dit zorgt voor een soortgelijk resultaat van rechter Analissa Torres in de zaak van Ripple tegen de SEC. Ripple Chief Legal Officer Stuart Alderoty merkte hierover op:

Voor alles wat de SEC heeft gedaan om de zaken te vertroebelen met zijn inconsistente juridische theorieën, zien de rechtbanken er dwars doorheen. De beslissing over Binance gisteravond is lang maar absoluut de moeite waard om te lezen.

Bron: Stuart Alderoty

Hij voegde eraan toe:

Rechter Torres in SEC v Ripple had het goed – XRP, op zichzelf, is geen effect. Andere rechtbanken erkennen haar beslissing voor wat het is – consistent met de wet van het land.

Bron: Stuart Alderoty

Een woord van voorzichtigheid

Investeerders moeten echter opmerken dat de recente prijsstijging van korte duur kan zijn, aangezien de RSI en MACD technische indicatoren de dominantie van verkopers laten zien. 

image 6
Bron: TradingView

Of het derde kwartaal gunstig zal zijn voor XRP blijft onzeker. Voor XRP om bullish te worden, moet het de weerstand op $0,520 doorbreken. Als het onder het support niveau van $0,450 valt, kan het bearish sentiment de overhand krijgen boven bullish trends.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Mog Coin binnenkort kan verdubbelen

Timo Bruinsma

PEPE afgewezen op $0,00000920 en daalt vervolgens flink

Timo Bruinsma

Waarom Bitcoin niet reageerde op het CPI rapport van juni

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu