Blockchain Stories
Ethereum dApp volume stijgt met 90%, maar dit zegt niet alles
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum dApp volume stijgt met 90%, maar dit zegt niet alles

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (ticker: ETH) sprong eruit tussen de vele beschikbare blockchains nadat het dApp volume met meer dan 90% was gestegen in de afgelopen zeven dagen.

Ethereum verslaat BNB en anderen

Dit komt doordat gebruikers geen hoge kosten hoeven te betalen om de uitwisseling van tokens of transfers te faciliteren. Tijdens periodes van hoge transactiekosten van Ethereum overtrof het soms andere chains op dit gebied. Maar deze keer kan de dominantie worden gekoppeld aan de goedkope gas fees mogelijk gemaakt door de Dencun upgrade die in maart plaatsvond. Een ding viel ons wel op: het was geen algehele toename bij alle applicaties.

image 9
Bron: DappRadar

Invloed van NFT en staking

We zien dat er veel NFT handel en staking was die de stijging in volume veroorzaakte. Maar de handel in tokens op de blockchain was niet in de buurt van die hoogtes. Daarom was het niet verrassend dat er een grote afname was in de UAW van het netwerk. 

UAW staat voor Unique Active Wallet, een term die wordt gebruikt om gebruikers betrokkenheid en activiteit te meten. Als het toeneemt, betekent dit dat de gebruikersactiviteit hoog is. Een afname suggereert een daling in actieve transacties, en dat was het geval met Ethereum.

ETH zit tussen twee fases in

Ondertussen is de ETH koers $3.303, wat een daling van 3,05% is in de afgelopen 24 uur. De prijs van ETH kan blijven dalen of consolideren ondanks het optimisme dat de token deze maand goed zou presteren. Een reden voor deze voorspelling is de netwerkgroei van Ethereum. 

Volgens onze analyse was de netwerkgroei van Ethereum gedaald tot 23.300. Deze waarde meet het aantal nieuwe wallets dat hun eerste succesvolle transactie uitvoert. Als het aantal toeneemt, dan krijgt de blockchain positieve invloed. Een afname impliceert dat de adoptie laag is, wat lijkt te gelden voor ETH.

image 10
Bron: Santiment

Als we kijken naar de historie, duurt het niet lang voordat de prijs van ETH omhoog schiet. Het tegenovergestelde gebeurt wanneer het aantal nieuwe wallets afneemt.

Niet alle waardes zijn negatief

Ondanks het bearish sentiment op korte termijn, ziet de lange termijn er veelbelovend uit voor Ethereum. Dit komt door de Exchange Net Position Change op Ethereum. Deze waarde volgt de 30 daagse voorraad van cryptocurrencies die worden gehouden in exchange wallets. 

Wanneer het toeneemt, betekent dit dat de stortingen op exchanges stijgen, wat de kans op verkoop verhoogt. Een afname betekent opnames en wijst op minder verkoopdruk. 

image 10
Bron: Glassnode

Volgens Glassnode hebben ETH holders hun activa al enkele maanden van exchanges verwijderd. Als dit doorgaat, kan dit stabiliteit bieden voor de prijs van ETH. Hierdoor zou ETH dit kwartaal kunnen mikken op het bereiken van $4.000 of zelfs zijn all time high overtreffen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu