Blockchain Stories
Ripple deelt fors mee in de algehele crypto-malaise
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple deelt fors mee in de algehele crypto-malaise

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt kleurt rood, donkerrood zelfs. Zo daalde Bitcoin onder de $54.000 en lijkt het einde nog lang niet in zicht te zijn. Bitcoin weet, zoals altijd, de meeste altcoins mee te nemen in de vrije val. Daarbij valt met name de gigantische daling van Ripke op. De Ripple koers staat nu zelfs op het laagste punt in een jaar tijd.

Daling van meer dan 13%

In de afgelopen 24 uur daalde de Ripple koers met meer dan 13%. Daarmee scoort deze altcoin nog slechter dan Ethereum (daling van 10,5%) en Bitcoin (daling van 7,7%). Deze daling van meer dan 13% heeft gezorgd voor een koers onder de $0,40.

Door Ripple volgers wordt de koers van $0,40 als erg belangrijk gezien. Dit is niet alleen een belangrijke psychologische grens, maar heeft ook langere tijd een belangrijk weerstandsniveau gevormd. Dat de Ripple koers nu onder deze grens gezakt is, lijkt een voorbode op nog zwaardere tijden te zijn.

Verklaring van de daling

De immense daling van Ripple is op meerdere manieren goed te verklaren. Ten eerste is het een feit dat Ripple erg gevoelig is voor Bitcoin stijgingen en dalingen. Daalt de Bitcoin koers fors? Dan daalt de Ripple koers in de meeste gevallen nog forser. Daar is nu overduidelijk sprake van.

Ten tweede is de invloed van de Mt. Gox terugbetalingen bijzonder goed waarneembaar. Dit gaat uiteraard hand in hand met bovengenoemd punt. Doordat Mt. Gox met de terugbetalingen van BTC gestart is, is de BTC koers met ruim 7% gedaald. Zoals hierboven uitgelegd, doet de Ripple koers hier nog een schepje bovenop.

Ten derde spelen algemene externe factoren een rol. Zo hebben we de Amerikaanse overheid en Duitse overheid gekozen voor de verkoop van een flinke hoeveelheid BTC. Er komt hierdoor meer aanbod dan vraag, waardoor de Bitcoin koers logischerwijs onder druk komt te staan. Daardoor is ook de Ripple koers dusdanig onder druk te komen staan.

Bullish signalen

Het mag duidelijk zijn dat we momenteel in een bearmarkt zitten. De bearish signalen voeren de boventoon en trekken de gehele cryptomarkt in donkerrode cijfers. Des te opvallender is het dat wij gister nog schreven over de nodige bullish signalen bij Ripple.

Aan deze bullish signalen is vooralsnog niks veranderd. De huidige koersdaling kun je hierdoor zien als een correctie danwel als een logische reactie van de markt. Desondanks is het wel belangrijk dat Ripple, en andere altcoins, snel de weg weer naar boven in kunnen zetten.

Daarvoor is vooral een bullish momentum in de cryptomarkt in zijn algemeenheid nodig. Wellicht dat de lancering van de Ethereum Spot ETF’s een rol kan gaan spelen. Of dat andere externe factoren plots de Bitcoin koers weer omhoog kunnen trekken. Mocht dat lukken, volgt Ripple vanzelf in het kielzog van BTC. Vooralsnog zijn het zware tijden voor Ripple investeerders. Geloof jij nog steeds in de toekomst van Ripple, ondanks de koersdaling tot onder de $0,40? De Ripple community zal hoe dan ook achter dit cryptoproject blijven staan.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu