Blockchain Stories
Econoom Alex Krüger: deze factoren kunnen BTC aanwakkeren
Bitcoin Nieuws

Econoom Alex Krüger: deze factoren kunnen BTC aanwakkeren

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zijn zware tijden voor Bitcoin. De Bitcoin koers staat onder druk en zakte zelfs onder de $55.000. Dit kan niet los gezien worden van de terugbetalingen van Mt. Gox en de algemene angst in de Bitcoin wereld. Weinig beleggers lijken op dit moment écht vertrouwen in Bitcoin te hebben. Toch duiken er her en der optimistische meningen op, waaronder een X-bericht van de bekende econoom Alex Krüger. Hij geeft aan dat er belangrijke factoren zijn die een groei van BTC weer kunnen aanwakkeren:

Duidelijke oorzaken, volgens Krüger

In zijn uitgebreide tweet bespreekt Krüger niet alleen de factoren, maar ook de oorzaken. Volgens hem speelt onder meer de exchange Mt. Gox een belangrijke rol. Deze exchange ging jaren geleden op de fles en is nu gestart met het terugbetalen van BTC aan de schuldeisers. Deze verkopen zorgen volgens Krüger voor een daling van de BTC koers.

De Amerikaanse- en Duitse overheid dragen hier ook nog hun steentje aan bij. Krüger stelt dat de verkopen van deze overheden voor onzekerheid kunnen blijven zorgen. Toch is hij ook optimistisch over de komende tijd.

Zeer positieve vooruitzichten

In zijn tweet stelt Krüger dat hij zeer positief is voor de rest van het jaar. Hij verwacht dat Bitcoin voor het einde van het jaar richting recordhoogtes zal groeien. Dit komt volgens hem door 5 belangrijke factoren:

  • Mogelijke overwinning van Trump. Krüger verwacht dat Trump de komende presidentsverkiezingen gaat winnen. Deze overwinning zou een positieve boost geven aan de gehele cryptomarkt.
  • Begin van de bezuinigingscyclus van de FED. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat de FED in de loop van dit jaar gaat besparen. Deze bezuinigingscyclus moet een bullrun van BTC aan gaan wakkeren, aldus Krüger.
  • Afnemende invloed van Mt. Gox en overheden. Krüger verwacht dat de onzekerheid omtrekt Mt. Gox en de overheden blijft bestaan, maar dat de invloed hiervan minder wordt. Dit zou ook een positief effect op de BTC koers moeten hebben.
  • Begin van de instroom van FTXcrediteuren. Niet alleen Mt. Gox moet schuldeisers terugbetalen, maar ook FTX. Krüger verwacht dat de FTX-crediteuren er grootschalig voor kiezen om hun geld (weer) in BTC te investeren. Deze nieuwe instroom van geld zou een flinke boost aan Bitcoin moeten geven.
  • Zachte landing. Krüger benoemt tot slot een zachte landing van de economie. Dit is een situatie waarin de centrale van bank Amerika de inflatie terug kan brengen zonder hierbij een recessie te veroorzaken. Dit ligt ook in de lijn der verwachtingen en zou een flinke boost aan BTC kúnnen geven.

Tegelijkertijd stelt Krüger ook dat er van alles mis kan gaan. Zo is een ‘harde landing’ niet uit te sluiten. Ook is het goed mogelijk dat de Amerikaanse- en Duitse overheid ervoor kiezen om nog meer BTC te verkopen. Vooralsnog is het dus afwachten wat deze 5 factoren precies gaan doen. Desalniettemin is het prettig om te zien dat zo’n ervaren econoom de toekomst van BTC positief inziet.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu