Blockchain Stories
Ironisch: crypto oplichters worden zelf slachtoffer
Altcoin Ethereum Nieuws

Ironisch: crypto oplichters worden zelf slachtoffer

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de cryptowereld is het helaas niet altijd koek en ei. Men heeft niet alleen met dalende koersen te maken, maar ook met andere gevaren. Zo zijn er veel kwaadwillende in cryptowereld actief, waaronder bekende groepen zoals Pink Drainer. Uit een tweet van BSCN Headlines blijkt nu dat deze groep zelf ook slachtoffer geworden van oplichting:

Pink Drainer raakt 10 ETH kwijt

Pink Draisr is een groep van oplichters die al veel slachtoffers heeft gemaakt. Wie er achter deze groep zit, is uiteraard onbekend. Wat nu wel bekend gemaakt is, is dat deze groep zelf 10 ETH kwijtgeraakt is. Niet door zelf een fout te maken, maar puur ten gevolge van een bepaalde vorm van oplichting. Een vorm van oplichting die bekendstaat als ‘address poisoning’.

Wat is address poisoning?

Adress poisoning is een veelgebruikte oplichtingstrucs in de cryptowereld. Bij deze vorm van oplichting sturen aanvallers kleine hoeveelheden crypto naar een vanuit een wallet met een speciaal adres. Dit adres is speciaal omdat het bijna identiek is aan het wallet van het doelwit.

Door deze transactie verschijnt het speciale adres in de transactiegeschiedenis van het doelwit. Het gevolg laat zich al raden: één moment van onoplettendheid en crypto wordt onverhoopt naar het verkeerde adres overgemaakt.

Op deze manier is nu ook de bekende oplichtingsgroep Pink Drainer 10 ETH kwijt geraakt. Dit staat gelijk aan een bedrag van pakweg $30.000. Absoluut geen klein bedrag dus en ook vrij ironisch om te zien dat juist Pink Drainer in deze oplichtingstruc getrapt is. Dit verhaal kan in ieder geval op veel positieve berichten rekenen op X:

Wat dit verhaal nog ironischer maakt, is de eerdere aankondiging van Pink Drainer. In mei van dit jaar stelde deze oplichtersgroep dat zij stopten met mensen oplichten. De reden was dat zij voor meer dan $85 miljoen aan crypto-activa hadden gestolen. Het voor hen dus financieel niet langer nodig om mensen op te lichten.

Wat kun je zelf doen tegen dergelijke oplichting?

Als crypto investeerder is het belangrijk om altijd scherp te zijn. Met deze tips voorkom je dat je het slachtoffer van dress poisoning wordt:

  • Plaats op de juiste momenten transacties. Doe dit niet als je moe bent, als je gehaast bent of als je enige vorm van stress ervaart. In dergelijke situaties is de kans op het maken van een fout vele malen groter. Ga echt even goed zitten voor het plaatsen van een transactie.
  • Houd je wallet goed in de gaten. Het is ook van belang om je wallet goed in de gaten te houden. Zie je plots dat er kleine hoeveelheden crypto door andere partijen naar jouw wallet worden overgemaakt? Dan kan dit de mogelijke opmaat zijn van bovengenoemde oplichtingstruc. Het is in dat geval belangrijker om nóg scherper dan normaal te zijn.

Al met al is het belangrijk om altijd je tijd te nemen voor een transactie. Verdiep je ook goed in de verschillende vormen van crypto oplichting. Dit maakt het makkelijker om oplichting te herkennen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Scott

Kan Avalanche verdubbelen na het doorbreken van weerstand?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu