Blockchain Stories

Wat is Conflux? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor CFX coin!

Matt
wat is conflux

In de wereld van digitale valuta en blockchain-technologie, waar vernieuwing en efficiëntie voorop staan, onderscheidt Conflux zich als een uniek platform. Dit artikel duikt in de wereld van Conflux, een geavanceerd blockchain-netwerk dat de manier waarop digitale financiën worden benaderd, wil veranderen. Met zijn unieke eigenschappen en ambitieuze plannen biedt Conflux een boeiend perspectief op de toekomst van gedecentraliseerde financiën en technologie. Laten we deze fascinerende wereld van Conflux ontdekken en begrijpen wat het zo speciaal maakt.

Wat is Conflux?

Conflux is een geavanceerd blockchain-netwerk dat zich richt op het bevorderen van cross-border en multi-chain samenwerking, met name in de Aziatische blockchainsector. Het staat bekend om zijn unieke Tree-Graph consensusmechanisme, dat het mogelijk maakt om transacties parallel te verwerken, wat resulteert in een hogere doorvoersnelheid en lagere kosten vergeleken met andere blockchains zoals Ethereum. Conflux heeft als doel de grootste problemen in de crypto- en Dapp-wereld aan te pakken, zoals compartmentalisatie, complianceproblemen, en liquiditeitstekorten door echte multi-chain interoperabiliteit te bieden.

De CFX-token, de native munt van het Conflux-netwerk, speelt een cruciale rol binnen het ecosysteem. Het wordt gebruikt als betaalmiddel, voor staking, als governance token, en om netwerktransactiekosten te betalen. Dit veelzijdige gebruik stimuleert de vraag naar de token en ondersteunt de ontwikkeling en het onderhoud van het netwerk. Conflux onderscheidt zich door zijn state-endorsed status in China, een unicum voor een openbare blockchain in een land dat traditioneel sceptisch staat tegenover de blockchain-sector.

Geschiedenis van Conflux

Opgericht in 2018, onderscheidde Conflux zich al snel door zijn goedkeuring door de Chinese overheid, dankzij de niet-openbare tokenverkoop die het mogelijk maakte om binnen de regelgeving te opereren. Dit unieke voordeel, gecombineerd met de oprichting door Turing Award-winnaar Andrew Yao, heeft Conflux geholpen een significante speler te worden op het gebied van blockchain-technologie.

Oprichters van Conflux

Conflux is het breinwerk van Andrew Yao, een gerenommeerd computerwetenschapper en Turing Award-ontvanger. Zijn visie en leiderschap hebben Conflux op de kaart gezet als een toonaangevend blockchain-platform. Het project wordt beheerd door de Conflux Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling en adoptie van het Conflux-ecosysteem.

Technische werking van Conflux

Conflux onderscheidt zich in de wereld van blockchain door zijn unieke technologische infrastructuur, ontworpen om efficiënte, veilige en schaalbare oplossingen te bieden voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) en financiële transacties. De kern van deze infrastructuur wordt gevormd door het innovatieve consensusmechanisme, geavanceerde interoperabiliteitsopties en een robuust staking- en governance-model. Deze elementen samen zorgen ervoor dat Conflux een opvallende en competitieve speler is in het blockchain-landschap.

Tree-Graph Consensus

Het Tree-Graph consensusmechanisme staat centraal in de werking van Conflux. In tegenstelling tot traditionele Proof-of-Work (PoW) of Proof-of-Stake (PoS) mechanismen, combineert Tree-Graph de voordelen van beide zonder de inherente nadelen, zoals lage doorvoersnelheden en hoge energiekosten. Dit wordt bereikt door transacties parallel te verwerken in plaats van sequentieel, waardoor de doorvoersnelheid aanzienlijk wordt verhoogd tot 3000-6000 transacties per seconde (tps). Dit unieke consensusmodel maakt Conflux extreem schaalbaar en efficiënt, waardoor het netwerk sneller en tegen lagere kosten kan opereren dan veel concurrenten.

werking van conflux

ShuttleFlow

Een ander sleutelelement van Conflux is ShuttleFlow, een protocol dat cross-chain interoperabiliteit mogelijk maakt. Dit stelt gebruikers in staat om activa naadloos over verschillende blockchains heen te verplaatsen, zoals Ethereum, Binance Smart Chain en anderen. Door het gebruik van gekoppelde tokens kan ShuttleFlow waarde overdragen tussen het Conflux-netwerk en andere blockchains, wat essentieel is voor het bouwen van een geïntegreerd en toegankelijk crypto-ecosysteem. Deze interoperabiliteit verbetert de liquiditeit en maakt het voor gebruikers gemakkelijker om deel te nemen aan een breder scala aan financiële activiteiten.

Staking en governance

Conflux introduceert staking en governance in het PoW-model, waardoor gebruikers hun CFX-tokens kunnen inzetten voor passieve beloningen en stemrechten binnen het netwerk. Dit zorgt voor een betrokken community en stimuleert het houden van CFX-tokens.

Het technische fundament van Conflux, gecombineerd met zijn unieke positie in China en zijn voortdurende ontwikkeling en partnerschappen, maakt het een opwindende blockchain voor zowel gebruikers als ontwikkelaars. Met plannen voor uitbreiding en onderwijsinitiatieven lijkt Conflux goed gepositioneerd om een belangrijke speler te blijven in de wereld van blockchain en cryptocurrency.

CFX tokenomics

De CFX-token is het kloppende hart van het Conflux-netwerk. Het fungeert als betaalmiddel voor transactiekosten, governance token, staking-mechanisme voor netwerkbeveiliging, en als een store-of-value. Met een totale voorraad van 5,2 miljard tokens, waarvan er momenteel ongeveer 3,3 miljard in omloop zijn, is CFX ontworpen om de groei en ontwikkeling van het Conflux-ecosysteem te stimuleren. Nieuwe tokens komen in omloop via mijnbouw, een proces dat beloningen biedt aan deelnemers die bijdragen aan de netwerkbeveiliging. Deze zorgvuldig overwogen tokenomics verzekeren een duurzame groei en waardevermeerdering van het Conflux-netwerk, waardoor zowel gebruikers als ontwikkelaars worden aangemoedigd om bij te dragen aan en deel te nemen aan het ecosysteem.

conflux tokens

Concurrentie van Conflux

Conflux’s belangrijkste concurrenten zijn:

 • Ethereum: Als een van de eerste en meest populaire platforms voor slimme contracten en dApps, is Ethereum een directe concurrent, ondanks dat het kampt met schaalbaarheidsproblemen en hogere transactiekosten.
 • Solana: Bekend om zijn hoge doorvoersnelheid en lage kosten, positioneert Solana zich als een concurrent op het gebied van prestaties en efficiëntie.
 • Cardano: Met een sterke focus op onderzoek en wetenschappelijke filosofie biedt Cardano een unieke aanpak in blockchain-ontwikkeling en -beveiliging, wat het een geduchte concurrent maakt.
 • Binance Smart Chain (BSC): Biedt ook snelle transacties en lage kosten, plus een sterke integratie met de Binance-crypto-uitwisseling, waardoor het een populaire keuze is voor ontwikkelaars en gebruikers.

Voordelen van Conflux

De voordelen van Conflux zijn:

 • Hoge doorvoersnelheid: Tot 6000 transacties per seconde.
 • Lage kosten: Aanzienlijk goedkoper dan veel concurrenten.
 • Unieke consensusmechanisme: Tree-Graph zorgt voor snellere en efficiëntere transactieverwerking.
 • Multi-chain interoperabiliteit: Gemakkelijke overdracht van activa tussen verschillende blockchains.
 • Steun van de Chinese overheid: Dit biedt unieke kansen binnen China.

Nadelen van Conflux

Conflux kent enkele nadelen, waaronder:

 • Regelgevingsrisico’s: Sterke afhankelijkheid van de Chinese markt kan leiden tot onzekerheid door overheidsbeleid.
 • Concurrentie: Sterke concurrentie van gevestigde netwerken met grote gemeenschappen.
 • Bekendheid: Ondanks zijn innovaties, is Conflux minder bekend dan sommige van zijn concurrenten, wat de adoptie kan beïnvloeden.

Hoe kun je Conflux (CFX) kopen?

Om Conflux (CFX) te kopen, kun je terecht bij Bitvavo en Bybit. Deze exchanges bieden verschillende voordelen voor gebruikers. Bitvavo, bekend als een van de toonaangevende cryptocurrency platforms in Nederland, onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak, lage transactiekosten, en een Nederlandstalige klantenservice.

Bybit, aan de andere kant, staat bekend om zijn betrouwbaarheid, veiligheidsmaatregelen, en eveneens concurrerende kosten. Beide platforms zorgen voor een toegankelijke en veilige handelservaring, waardoor ze uitstekende opties zijn voor het kopen van CFX.

Geschikte wallets voor Conflux (CFX)

Voor het veilig bewaren van je Conflux (CFX) tokens, kun je gebruikmaken van verschillende wallets die compatibel zijn met het netwerk. Hardware wallets zoals Ledger en Trezor bieden een hoge mate van beveiliging door jouw tokens offline te bewaren. Daarnaast zijn er ook software wallets beschikbaar die directe integratie met het Conflux-netwerk ondersteunen, zoals de ConfluxPortal wallet. Deze opties bieden zowel veiligheid als gemak voor het beheren van je CFX-tokens.

Waarom stijgt de Conflux prijs?

De prijs van Conflux (CFX) kan sterk stijgen om meerdere redenen. Ten eerste draagt de unieke technologische infrastructuur van het Conflux-netwerk, die hoge transactiesnelheden en lage kosten mogelijk maakt, bij aan zijn aantrekkelijkheid. Ten tweede, de goedkeuring en steun van de Chinese overheid bieden Conflux een significant voordeel in een van de grootste markten ter wereld. Verder stimuleert de ontwikkeling van nieuwe partnerships en uitbreidingen van het ecosysteem de vraag naar CFX. Deze factoren, gecombineerd met de algemene groeiende interesse in cryptocurrency en blockchain-technologie, kunnen de prijs van Conflux aanzienlijk beïnvloeden.

Historisch koersverloop Conflux (CFX)

De historische prijsverloop van Conflux toont een interessante reis sinds de lancering. CFX werd gelist op exchanges in november 2020 met een prijs van $0.1441 en piekte kort daarna op $0.3022. Echter, binnen dezelfde maand daalde het naar zijn laagste punt van $0.09454. In maart 2021 bereikte het een all-time high van $0.7578, waarna het de volgende twee jaar lager handelde, tot het een dieptepunt bereikte van $0.02191 in december 2022. In maart 2023 zag CFX een significante prijsstijging tot $0.4849, mede door de aankondiging van een investering van $10 miljoen door DWF Labs. Dit koersverloop weerspiegelt de volatiliteit en de dynamische aard van de cryptocurrency-markt, evenals de potentie van Conflux binnen deze ruimte.

Technische analyse Conflux

Conflux heeft momenteel een prijs van $0,366677 met een marktkapitalisatie van $1,41 miljard. Het 24-uurs handelsvolume staat op $247,94 miljoen, wat wijst op een hoge liquiditeit en handelsactiviteit rond het token. Met een dominantie van 0,06% in de gehele cryptomarkt, toont Conflux aan dat het een aanzienlijke speler is, ondanks de intense concurrentie. De prijs van Conflux is ver verwijderd van zijn all-time high (ATH) van $1,72 op 27 maart 2021, momenteel op een afname van 79%. Dit markeert een belangrijk moment voor potentiële investeerders om de langetermijnwaarde van CFX te heroverwegen.

De huidige cyclus van Conflux toont een dieptepunt van $0,021852 en een cyclushoogtepunt van $0,544402, wat duidt op een aanzienlijke volatiliteit in de prijsbewegingen. De circulerende voorraad is 3,85 miljard uit een maximale voorraad van 5,28 miljard tokens, wat betekent dat het merendeel van de tokens al in omloop is. Met een volatiliteit van 16,65% wordt Conflux beschouwd als zeer volatiel, wat wijst op potentiële kansen voor traders, maar ook op een hoger risico.

De huidige Fear & Greed Index staat op 70, wat wijst op hebzucht in de markt. Dit, gecombineerd met een bullish sentiment, suggereert dat de huidige marktdeelnemers optimistisch zijn over de toekomstige prijsbewegingen van Conflux. Technische indicatoren en marktsentiment suggereren mogelijkheden voor zowel kortetermijnhandel als langetermijninvesteringen, hoewel de hoge volatiliteit voorzichtigheid vereist.

Koersverwachting voor Conflux

Gebaseerd op het tweede artikel, heeft Conflux een potentieel om te stijgen, vooral met de aankomende Bitcoin halving in 2024 die naar verwachting een nieuwe bullmarkt voor crypto zal inluiden. Met de uitbreiding van zijn aanwezigheid via kantoren in Dubai, Europa, en andere regio’s, samen met educatieve inspanningen gericht op Chinese kunstenaars om de NFT-ruimte op Conflux te benutten, lijkt het netwerk goed gepositioneerd voor groei. Deze strategische bewegingen kunnen de vraag naar CFX verhogen en bijdragen aan een positieve koersbeweging.

Voor 2024 wordt verwacht dat de prijs van CFX zal fluctueren tussen $0,1422 en $0,2461, afhankelijk van marktomstandigheden en het succes van de genoemde initiatieven. Analyses suggereren dat de koersverwachting afhangt van zowel externe marktfactoren, zoals de algemene crypto bullmarkt, als interne ontwikkelingen binnen het Conflux-netwerk. Het succes van de samenwerkingen en uitbreidingen van het ecosysteem zal cruciaal zijn.

Prijsverwachting Conflux 2024-2025

Gezien de vooruitzichten en plannen van Conflux, zoals genoemd in artikel 2, wordt verwacht dat de prijs van CFX in 2024 zal variëren tussen $0,1422 en $0,2461. Deze schatting is gebaseerd op de aanstaande Bitcoin halving in 2024, die traditioneel een positieve impact heeft op de cryptomarkt als geheel. Conflux’s initiatieven om zijn aanwezigheid internationaal uit te breiden en de NFT-ruimte binnen China te benutten, zullen naar verwachting ook bijdragen aan de waardering van de munt. Analisten en experts zijn optimistisch over het potentieel van Conflux, gezien de unieke positionering en technologie, wat de basis legt voor een solide koersgroei in deze periode.

Prijsverwachting Conflux 2025-2030

Tussen 2025 en 2030 lijkt Conflux zijn positie binnen de blockchain-industrie aanzienlijk te kunnen versterken. Met een vooruitziende blik en een stevige basis in technologie en overheidssteun, kan Conflux uitgroeien tot een dominante speler. De verwachting is dat de prijs van CFX kan stijgen tot $0,2905 in 2025 en verder tot $0,4300 in 2030, volgens de voorspellingen in artikel 2. Deze langetermijnvisie wordt ondersteund door de verwachte groei van het netwerk, inclusief het doel om een brug te slaan tussen Oost en West, de uitbreiding van het gebruik van NFT’s, en de voortdurende ontwikkeling van het ecosysteem. Het vermogen van Conflux om zich aan te passen aan en te innoveren binnen de snel evoluerende blockchain-sector, zal cruciaal zijn voor het realiseren van deze prijsdoelen.

Is Conflux een slimme investering?

Gezien de huidige positie van Conflux in de markt, de unieke technologische voordelen, en de strategische inspanningen voor uitbreiding en ontwikkeling, lijkt Conflux een interessante optie voor investeerders. Het vermogen van het netwerk om hoge transactiesnelheden tegen lage kosten te bieden, gecombineerd met de ondersteuning van de Chinese overheid, plaatst Conflux in een unieke positie binnen de blockchain-sector. Investeerders dienen echter rekening te houden met de volatiliteit en het regelgevingslandschap.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer