Blockchain Stories

Wat is Manta Network: Alles wat je moet weten over MANTA + Koersverwachting

Matt
wat is manta network crypto uitleg

In crypto- en blockchain-wereld blijft Manta Network (MANTA) een opmerkelijke verschijning. Als een modulaire blockchain die privacy en schaalbaarheid vooropstelt, biedt Manta Network een uniek platform voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Maar wat maakt Manta Network zo bijzonder, en waarom is het bullish sentiment rondom deze crypto gerechtvaardigd? In dit artikel duiken we in de diepten van Manta Network, verkennen we de technische werking, de geschiedenis, en de rol van de MANTA-token.

Wat is Manta Network (MANTA)?

Manta Network is een modulaire blockchain ontworpen om de privacy en schaalbaarheid in de wereld van gedecentraliseerde applicaties (dApps) te verbeteren. Het maakt gebruik van Zero Knowledge proofs, een geavanceerde cryptografische techniek, om transacties te valideren zonder gevoelige informatie te onthullen. Manta Network bestaat uit twee interoperabele lagen, Manta Pacific en Manta Atlantic, die samenwerken om zowel Layer 1- als Layer 2-oplossingen te bieden binnen respectievelijk de Ethereum– en Polkadot-ecosystemen.

De missie van Manta Network is tweeledig: het verbeteren van de privacy bij financiële transacties en het bieden van een schaalbare infrastructuur voor dApps. Dit wordt bereikt door het aanpakken van enkele kernproblemen in de blockchain-technologie, zoals hoge gasprijzen en de complexiteit van het bouwen op modulaire blockchains. Manta Network onderscheidt zich door lage transactiekosten, een ontwikkelaarvriendelijke omgeving, en nieuwe gebruiksscenario’s voor zero-knowledge technologie.

De MANTA-token speelt een centrale rol binnen het netwerk. Het wordt gebruikt voor governance, betaling van transactiekosten, en als beloningssysteem binnen het ecosysteem. De aanwezigheid van MANTA zorgt voor een stimulans voor gebruikers om actief bij te dragen aan en deel te nemen aan het netwerk.

Geschiedenis van Manta Network

Opgericht in 2020 door P0xeidon Labs, heeft Manta Network zich snel ontwikkeld tot een van de meest veelbelovende spelers in de blockchain-ruimte. Met een waardering van $500M in 2023, na een succesvolle financieringsronde geleid door Polychain Capital en Qiming Ventures, illustreert Manta Network’s traject zijn potentieel en de groeiende interesse van investeerders.

Oprichters van Manta Network

Manta Network is het brein van Shumo Chu, Kenny Li, en Victor Ji, die hun uitgebreide ervaring in de tech- en crypto-industrie hebben samengebracht. Shumo Chu, met een doctoraat in Computer Science en een achtergrond bij Algorand, Kenny Li, een MBA van Sloan School of Management met diepe roots in de cryptowereld, en Victor Ji, met een MBA van Peking University en ervaring als onderzoeksassistent bij Harvard, vormen het sterke fundament van Manta Network.

Technische werking van Manta Network

De technische architectuur van Manta Network is ontworpen om privacy en schaalbaarheid in de blockchain-ruimte te optimaliseren door gebruik te maken van geavanceerde cryptografische methoden en een modulaire opzet. Dit complexe systeem is opgedeeld in verschillende kerncomponenten, elk met hun eigen unieke bijdrage aan het ecosysteem.

Manta Pacific en Manta Atlantic

Centraal in de werking van Manta Network staan de twee interoperabele lagen: Manta Pacific en Manta Atlantic. Manta Pacific functioneert als een Layer 2 oplossing bovenop Ethereum, die gebruikmaakt van de zkEVM-technologie voor het efficiënt ontwikkelen van EVM-native Zero-Knowledge applicaties. Deze laag is specifiek gericht op het verlagen van transactiekosten en het verbeteren van de schaalbaarheid voor ontwikkelaars.

Manta Atlantic, daarentegen, opereert als een Layer 1 oplossing binnen het Polkadot-ecosysteem. Het is uniek ontworpen voor het beheren van programmeerbare identiteiten en credentials door middel van Zero-Knowledge Soulbound Tokens (zkSBTs), waarmee gebruikers hun gegevens kunnen verifiëren zonder privacygevoelige informatie prijs te geven.

layers van manta network

Zero-Knowledge Proofs (ZKPs)

De kern van Manta Network’s privacyfuncties ligt bij de implementatie van Zero-Knowledge Proofs. Deze cryptografische techniek maakt het mogelijk om de geldigheid van een claim te bewijzen zonder enige informatie over de claim zelf te onthullen. ZKPs zijn cruciaal voor het waarborgen van transactieprivacy en integriteit, door de authenticiteit van transacties te bevestigen zonder de onderliggende gegevens bloot te leggen.

Data Availability en zk-SNARKs

Manta Network maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals data availability layers en zk-SNARKs om een veilige en efficiënte omgeving voor transacties te creëren. Door de integratie van Celestia’s data availability oplossingen, kan Manta Pacific effectief de kosten voor gebruikersinteracties binnen het ecosysteem verlagen. Tegelijkertijd biedt het gebruik van zk-SNARKs binnen Manta Atlantic een krachtig mechanisme voor het behoud van privacy door de noodzaak van het onthullen van persoonlijke informatie voor verificatie te elimineren.

architectuur van manta network

Ecosysteem van Manta Network

Manta Network staat bekend om zijn innovatieve benadering van privacy en schaalbaarheid binnen de blockchain-technologie. Dit wordt mogelijk gemaakt door een rijk en divers ecosysteem dat verschillende producten, apps en diensten omvat. We hebben ze hieronder opgesomd en vertellen je meer over ieder product binnen Manta Network.

1. Aperture Finance

Aperture Finance staat centraal in het financiële ecosysteem van Manta Network, met een focus op cross-chain investeringen. Het project is ontworpen om een gemeenschapsgedreven marktplaats te bieden, waarbij Aperture Swap als een geavanceerde DEX fungeert. Deze exchange maakt gebruik van geconcentreerde liquiditeitstechnologie om effectieve en efficiënte handelsmogelijkheden binnen Manta Pacific te creëren.

2. Cradles

Als een speerpunt in de entertainmentsector van Manta Network, brengt Cradles een multiplayer online role-playing en play-to-earn metaverse spel naar het platform. Dit project benadrukt de veelzijdigheid van Manta Network door een evoluerende virtuele wereld te creëren die realistische fysieke en tijdswetten simuleert. Het stelt spelers in staat om een volledig nieuwe dimensie van interactieve online ervaringen te verkennen.

3. ReadON

ReadON voegt een innovatieve dimensie toe aan het contentcreatie- en distributieaspect van Manta Network. Dit read-fi programma integreert Web3-artikelen met de sociale media-activiteiten van gebruikers en biedt NFT-auteursrechten aan Web3-artikelschrijvers. Door dit te doen, bevordert ReadON de commercialisering en winstgevendheid van Web3-content, terwijl het de privacy van auteursrechten respecteert.

4. Manta DEX

Manta DEX vertegenwoordigt de handelsinfrastructuur binnen Manta Network en biedt een gedecentraliseerde exchange voor veilige en privacygerichte swaps. Ontwikkeld met Zero-Knowledge technologie, streeft Manta DEX ernaar lage kosten en minimale slippage te combineren met een hoog veiligheidsniveau, waardoor het een kerncomponent van het netwerk is.

5. Celer Network

Celer Network faciliteert inter-blockchain en cross-layer communicatie binnen Manta Network, waardoor een non-custodial asset bridge, liquiditeitsprotocol, en een inter-messaging netwerk worden aangeboden. Met Celer’s cBridge is het mogelijk om token bridging tussen Manta Pacific en Manta Atlantic te verzorgen, wat de interoperabiliteit en flexibiliteit van het ecosysteem versterkt.

6. Izumi Protocol

Izumi Protocol breidt het DeFi-aanbod binnen Manta Network uit door liquiditeit-as-a-service te bieden. Met functies zoals iZiSwap en Liquid Box, biedt Izumi Protocol innovatieve oplossingen voor liquiditeitsbeheer. Dit maakt DeFi efficiënter en toegankelijker, zowel voor protocollen als gebruikers, en onderstreept de toewijding van Manta Network aan financiële innovatie.

7. Pacific Swap

Pacific Swap is Manta’s eigen liquiditeitslaag en geautomatiseerde market maker, gemodelleerd naar PancakeSwapV2 en PancakeSwapV3. Dit onderdeel van het ecosysteem biedt een gestroomlijnde ervaring voor liquiditeitsvoorziening en token swapping binnen Manta Pacific, wat bijdraagt aan de algehele liquiditeit en handelsdynamiek van het netwerk.

De rol van de MANTA-token

MANTA fungeert als de ruggengraat van Manta Network, met een maximaal aanbod van 1 miljard tokens. Deze tokens worden ingezet voor governance, het betalen van transactiekosten, en als stimulans voor het ecosysteem. Nieuwe tokens komen in omloop via een jaarlijkse minting rate van 2%, waardoor het aanbod geleidelijk toeneemt.

MANTA stelt gebruikers in staat om actief bij te dragen aan de besluitvorming binnen het netwerk, ondersteunt de ontwikkeling van dApps, en bevordert een gedecentraliseerd en veilig netwerk. Door deel te nemen aan het ecosysteem van Manta Network, investeren gebruikers in een toekomst waar privacy, schaalbaarheid, en innovatie centraal staan.

manta network tokenomics

Voordelen van Manta Network

Dit zijn de belangrijkste voordelen van Manta Network:

  • Verbeterde privacy door Zero-Knowledge proofs.
  • Lage transactiekosten en schaalbaarheid.
  • Een rijk ecosysteem met diverse applicaties.
  • Actieve community en ondersteuning voor ontwikkelaars.
  • Sterke focus op interoperabiliteit binnen de blockchainwereld.

Nadelen van Manta Network

Manta Network kent ook enkele nadelen, waaronder:

  • Complexiteit en technische drempels voor nieuwe gebruikers.
  • Concurrentie met andere privacygerichte en modulaire blockchains.
  • Afhankelijkheid van de ontwikkeling en adoptie van Zero-Knowledge proofs.

Hoe kun je Manta Network (MANTA) kopen?

Het kopen van Manta Network (MANTA) tokens is eenvoudig en toegankelijk dankzij de beschikbaarheid op enkele van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke Nederlandse en internationale exchanges. Bitvavo en Bybit zijn bekende platforms waar je MANTA tokens kunt verhandelen.

  • Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en lage handelskosten, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel beginnende als ervaren handelaren. Hier kun je MANTA bij Bitvavo kopen.
  • Bybit is een internationale exchange die het beheren en handelen van cryptocurrencies vergemakkelijkt, en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Hier kun je MANTA bij Bybit kopen.

Bij het kiezen van een exchange is het belangrijk om te overwegen welk platform het beste aansluit bij jouw specifieke behoeften op het gebied van gebruiksgemak, veiligheid, en kosten.

Geschikte wallets voor Manta Network (MANTA)

Bij het bewaren van MANTA tokens is de keuze van de wallet cruciaal voor zowel veiligheid als gebruiksgemak. Hardware wallets zoals Ledger en Trezor bieden de hoogste beveiliging door je tokens offline op te slaan, waardoor ze onbereikbaar zijn voor online aanvallen. Deze wallets zijn ideaal voor lange termijn opslag en voor diegenen die grote hoeveelheden MANTA bezitten.

Aan de andere kant bieden software wallets zoals Trust Wallet en MetaMask meer gemak door eenvoudige toegang en interactie met dApps. Hoewel ze veiliger zijn dan online wallets, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van software wallets. Zorg ervoor dat je apparaat vrij is van malware, maak regelmatig back-ups van je wallet, en bewaar je private keys op een veilige plaats. Bovendien kun je gebruik maken van tweefactorauthenticatie (2FA) en sterke, unieke wachtwoorden om de veiligheid van je software wallet verder te verhogen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je een evenwicht vinden tussen veiligheid en gemak bij het bewaren van je MANTA tokens. Wil je jouw MANTA coins veilig bewaren? Koop dan hier een veilige Ledger wallet.

Technische analyse Manta Network

Laten we eens kijken naar een technische analyse van de Manta Network cryptocurrency. Deze technsiche analyse is gemaakt in maart 2024. Op dit moment bedraagt de huidige prijs van Manta Network (MANTA) $3,64, met een Fear & Greed Index die een extreme hebzucht aangeeft op 88. Dit sentiment wijst op een mogelijk oververhitte markt. Desondanks blijft het marktsentiment neutraal met een volatiliteit van 9,94%. MANTA heeft in 53% van de laatste 30 dagen positieve sluitingen gehad, wat duidt op een gematigde consistentie in groene dagen.

De 3-daagse Simple Moving Average (SMA) en Exponential Moving Average (EMA) liggen respectievelijk op $3,25 en $3,17, wat een recente opwaartse trend suggereert gezien de huidige prijs daarboven ligt. De 14-daagse Relative Strength Index (RSI) is 65, dichtbij de overbought-drempel, wat wijst op potentiële voorzichtigheid bij beleggers.

Met ondersteuningsniveaus op $3,63, $3,51, en $3,31, en weerstandsniveaus op $3,95, $4,16, en $4,28, toont Manta Network tekenen van een opwaartse trend maar benadert het ook kritieke weerstandspunten die moeten worden overwonnen voor verdere stijgingen.

Koersverwachting voor Manta Network

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Manta Network, met een bullish koersverwachting die duidt op aanzienlijke groeipotentieel in de komende jaren. Voor 2024 wordt een prijsrange verwacht van $3,72 tot $17,31, wat een indrukwekkende stijging tot 372,98% kan betekenen als het de bovengrens bereikt. Het optimisme strekt zich uit tot 2025, waar dezelfde groeipercentages worden voorspeld, en kijkt men uit naar een vergelijkbare positieve trend.

Naarmate we verder in het decennium kijken, ligt de verwachting voor 2030 tussen $9,07 en $14,71, wat de prijs met maximaal 302,04% zou kunnen opdrijven. Een mijlpaal van $10 lijkt haalbaar in april 2024, en er wordt zelfs gespeculeerd dat MANTA tegen september 2044 de $100 kan raken. Hoewel een sprong naar $1.000 als onwaarschijnlijk wordt beschouwd, zou de koers volgens voorspellingen kunnen stijgen tot $139,43 tegen 2049, wat Manta Network tot een veelbelovende investering maakt voor de lange termijn.

Is Manta Network een slimme investering?

Gezien de veelbelovende koersverwachtingen en de sterke fundamenten van Manta Network, lijkt het investeren in MANTA een verstandige keuze voor de toekomst. De focus op privacy en schaalbaarheid, gekoppeld aan een uitgebreid en veelzijdig ecosysteem, positioneert Manta Network gunstig in de snel evoluerende wereld van blockchain en cryptocurrencies.

De voorspelde waardestijgingen tot 2049 suggereren dat MANTA niet alleen op korte termijn, maar ook als langetermijninvestering potentieel heeft.

Echter, zoals bij elke investering in de volatiele cryptomarkt, is het essentieel om zorgvuldig onderzoek te doen. Door jezelf goed te informeren, kun je een weloverwogen beslissing nemen die past bij je investeringsstrategie en risicotolerantie.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer