Blockchain Stories
Image default
Interview

Handelen in cryptocurrency: jong geleerd, jong gedaan

Beginnen met handelen in cryptocurrency? Check onze beginners pagina.

Phillip van der Linde, handelen, cryptocurrency
Phillip van der Linde

Philip van der Linde is op zeventienjarige leeftijd al een cryptoveteraan te noemen. Vanaf zijn veertiende zit hij in de handel van cryptocurrency. Het handelen gaat met vallen en opstaan: “Binnen een paar maanden had ik als 14-jarige ineens 4000 euro beschikbaar, niet veel later had ik 15.000 euro door de plee gespoeld.”

De toen veertienjarige Van der Linde kwam in aanraking met cryptocurrency toen hij aan het zoeken was naar een nieuwe videokaart. Via een aantal omwegen kwam hij er achter dat je cryptomunten kunt minen. “De kleinste dingen kunnen je leven drastisch veranderen en dit was zo’n moment,” zegt Van der Linde. Bij toeval kwam hij in de wereld van cryptocurrency terecht en die wereld heeft hem niet meer losgelaten. Van der Linde: “Je zou het een gezonde obsessie kunnen noemen.”

Alle begin is moeilijk

Na de ontdekking van het minen kwam hij er achter dat je kon speculeren met de coins. Van der Linde: “Ik woonde nog thuis en hoefde dus zelf geen stroomkosten te betalen, binnen een paar maanden had ik ineens 4000 euro beschikbaar.” Hij dacht dat hij binnen was en werd overmoedig: “Ik werd erg inhalig en heb uiteindelijk iets van 15.000 euro door de plee gespoeld.” Naar eigen zeggen is de jonge belegger wel tien keer blut geweest, dat deert hem echter niet. Na die tegenslagen ging bij hem het roer om. “Ik had er eigenlijk nog steeds nul verstand van. Ik ben niet meer gaan kijken naar het geld, maar ik focuste mij op het leren van de kunst van het handelen in cryptocurrency.”

Ik voorspel de markt niet, ik reageer er op

In deze nieuwe state of mind kwam hij online twee mensen tegen die hem de fijne kneepjes van het handelen leerde. Van der Linde: “Kazonomics en fractalhedge namen mij op in hun inner circle en hebben mij enorm veel geleerd.” Honderden kaarten en duizenden uren later is Van der Linde er van overtuigd dat hij een methode heeft gevonden om de trends in de markt goed te herkennen. “Ik voorspel de markt niet, ik reageer op de markt,” zegt de jonge handelaar. Het is de bedoeling om met zijn methode net wat sneller in te stappen dan de rest.

Methode

Van der Linde: “Eerst verdeel ik de markt in consolidaties en trends. Je zoekt naar emotionele fases. Emoties van mensen en de prijzen in de markt zijn sterk met elkaar verbonden.” De vuistregel: niet kopen tijdens consolidatie (rechte lijn), maar gedurende verschillende cycli. Daar valt de grote winst te behalen.

Ik zag vorige week nog 25.000 euro verdampen

De manier van handelen moet constant worden bijgeschaafd. Van der Linde: “Toevallig heb ik vorige week nog een flinke domper te verduren gehad: ik zag 25.000 euro verdampen.” Gigantische bedragen voor iemand van zeventien jaar, maar hij ziet het geld in deze periode van het leven nog steeds als leergeld. “Ik ga niet bij de pakken neerzitten, natuurlijk was ik even pissed. Maar door deze klap heb ik mijn methode nog meer kunnen verbeteren.”

Toekomstplannen

Van der Linde is net klaar met zijn HAVO-examens en is niet van plan om gelijk verder te gaan met een vervolgopleiding: “Ik zie een studie als een back-upplan.” Hij zou graag verder gaan met handelen om zo in een positie te komen waar hij vrijheid heeft om de dingen te doen die hij belangrijk vindt.

Ondanks zijn oer-materialistische bezigheden als handelaar is Van der Linde ook erg bezig met het spirituele en filosofie. Hij ziet het handelen als een tool om uiteindelijk te doen wat hij wil: “Mijn doel voor de korte termijn is 100.000 euro binnenhalen, dan kan ik een tijd rustig aan doen. Iedereen wil super rijk zijn, maar dat is niet mijn einddoel. Mediteren, dingen kunnen relativeren en het verrijken van mijn ervaringen vind ik uiteindelijk veel belangrijker dan geld.”

Gerelateerde artikelen

Rowshandel van HPB: Toekomst blockchain is enorm rooskleurig

Arnold Hubach

Rikmenspoel van Hiway: “Mensen gaan anders om met werk”

Robin Heester

Smits van Oyen:”Eerst Nederland, daarna Europa voor Coinmerce”

Robin Heester

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer