27 september 2023
Blockchain Stories
Binance Nieuws

Binance neemt maatregelen tegen fraude

binance neemt maatregelen tegen fraude

Binance en crypto onderzoekbureau Chainalysis slaan de handen ineen. Samen willen ze de detectie rondom verdachte transacties verbeteren. Hier lees je het officiële persbericht.

Groeien als Chinese kool

Binance is op dit moment de grootste cryptocurrency exchange met een dagelijks volume van meer dan $ 900 miljoen. Niet alleen qua volume blijven ze groeien, ook blijven ze zich uitbreiden naar verschillende internationale markten. Hierdoor moeten ze de regels volgen van ieder afzonderlijk rechtsgebied. Het handelshuis moet dus voldoen aan de strenge eisen rondom ‘anti-money laundering’ (AML) en de know-your-customer (KYC).

Hand in hand kameraden

Chainalysis wil dit proces eenvoudiger maken voor Binance. Het bedrijf beweert dat ze door middel van ‘real-time monitoring’ de herkomst van iedere transactie op het platform kan bijhouden. De oplossing die bekend staat als know-your-transaction (KYT) zag het levenslicht afgelopen april van dit jaar. Jonathan Levin medeoprichter van het bedrijf vertelde toen in een persbericht: “Cryptocurrency bedrijven van alle groottes staan voor dezelfde kernuitdaging: het vertrouwen winnen van toezichthouders, financiële instellingen en gebruikers”. Levein verwacht dat een hoop andere cryptobeurzen Binance gaan volgen met hun aanpak. De oprichter van Chainalysis weet in ieder geval zijn product goed te verkopen, nu eens kijken of het bedrijf zijn mooie woorden kan waarmaken.

“Wij zullen programma’s ontwikkelen die van wereldklasse zijn. Zo gaan we wereldwijd toezichthouders tevreden stellen en vertrouwen opbouwen bij grote financiële instellingen”

Duidelijke visie bij Binance

Binance verklaart de eigen implementatie van de AML- en KYC-regels: “Dergelijke maatregelen zijn nodig om verdere uitbreiding mogelijk te maken. Onze visie is om de infrastructuur voor een blockchain-ecosysteem te bieden en wereldwijd de vrijheid van geld te vergroten. Dit terwijl we ons houden aan de regelgeving in de landen die wij willen bedienen”.

Wat brengt de toekomst voor cryptovaluta?

2018 is het jaar dat er bij veel verschillende exchanges en platforms dit soort aanvullende compliance maatregelen geïntroduceerd zijn. Niet alle gebruikers zijn er blij mee, aangezien de anonimiteit die met cryptovaluta gepaard gaat in het geding komt. Helaas voor hen zijn dit soort maatregelen gewoonweg nodig om serieus te worden genomen in de financiële sector. Voorbeeld hiervan is het lidmaatschap programma dat door de crypto exchange Shapshift geïntroduceerd is. Gebruikers worden verplicht om ‘persoonlijke basis informatie’ van zichzelf te verstrekken. Stap voor stap lijkt de totale anonimiteit langzaam te moeten plaatsmaken voor wetgeving. Wil je anoniem(er) zijn? Zorg dan dat je jouw cryptovaluta in eigen beheer neemt. Dan ben je niemand jouw privégegevens verschuldigd.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

BTC Direct betaalt werknemers met bitcoin

Casper Streefkerk

OTC Bitcoin handel bij Bittrex

Robin Heester

Gepensioneerden in Venezuela verplicht aan de cryptocurrency

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.