Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Bitcoin Cash Cryptomarkt Update

Marktupdate: hard fork Bitcoin Cash, opnieuw stijging voor BAT en LINK

Het is weer weekend en dus weer tijd voor een nieuwe marktupdate. De afgelopen weken zagen we dat de markt eigenlijk alleen maar zijwaarts gaat: er was niet echt een trend te zien. Het volume en de volatiliteit was ver te zoeken. In deze marktupdate bespreken we de meest opvallende coins en tokens van de afgelopen week.

Bitcoin (BTC)

Uiteraard beginnen we weer met Bitcoin (BTC). We begonnen de week op een prijs van $6550, maar al snel zagen we een daling in de prijs naar $6285. En sindsdien kabbelt de koers rustig voort en is er opnieuw een rustige week achter de rug. Overall is één BTC slechts 2,50% gezakt. Voor cryptobegrippen is dit een verwaarloosbaar verschil.

BTC marktupdate bitcoin
Marktupdate Bitcoin (BTC)

Bitcoin Cash (BCH)

De eerste opvallende stijger van deze week is Bitcoin Cash (BCH). Zoals je op onderstaande chart kunt zie steeg de prijs op vrijdag 2 november ineens van $425 naar $470. Dit is een stijging van maar liefst 11%.

Marktupdate Bitcoin Cash
Marktupdate Bitcoin Cash

Hard fork Bitcoin Cash

De stijging van BCH heeft te maken met het nieuws dat er een hard fork zal plaatsvinden. Maar denk nu niet gelijk: Oh mooi, dan krijgen we weer een nieuwe (extra) coin. Een hard fork staat niet gelijk aan een chain split. Het zijn eigenlijk gewoon updates van het netwerk. Zo heeft BCH al twee eerdere forks gehad. De stijging van de prijs heeft er waarschijnlijk mee te maken dat men een nieuwe (extra) coin hoopt te krijgen, zodra de hard fork plaats heeft gevonden. Dit is dus echter onzin: dit gebeurt alleen als de chain geen consensus kan bereiken met de miners. Binance heeft aangegeven om deze hard fork (of dus eigenlijk: update) te ondersteunen. Maar of dit betekent dat je een extra coin in je portfolio krijgt, is niet terug te vinden. Deze hard fork zal op 15 november plaats vinden en het is zeer waarschijnlijk dat er dan een sell-of zal zijn. Be prepared!

Chainlink (LINK)

Vorige week zaken we Chainlink ook al in de marktupdate staan. Toen had het te maken met het nieuws dat er op gebied van adoptie goed nieuws was. Maar sinds dien is de prijs niet ingezakt, in tegendeel: de afgelopen zeven dagen is de prijs van één LINK maar liefst met 18% gestegen!

Chainlink marktupdate LINK
Chainlink (LINK) stijgt gewoon door!

Op 31 oktober maakte Chainlink bekend dat ze samen gaan werken met Morpheus.Network.  Het idee achter deze partnership is het verbinden van smart contracts aan data, events and betalingen vanuit de hele wereld. Na het goede nieuws over de adoptie dat vorige week naar buiten kwam, is dit dus opnieuw goed nieuws over de implementatie van Chainlink.

“Our decision to collaborate with Chainlink is due to their expertise in decentralized oracle networks. In order to achieve proper optimizations in the supply chain, bridging real-world data and on-chain smart contracts is a necessity.” – Dan Weinberger, CEO of Morpheus.Network

Basic Attention Token (BAT)

En opnieuw een token die we vorige week ook al een opvallende stijgen was: Basic Attention Token (BAT). Toen werd de pump veroorzaakt door het goede nieuws dat de Brave Browser een update had gekregen. En deze week is BAT dus weer flink gestegen in prijs: deze keer heeft het te maken met een listing. Coinbase Pro heeft namelijk laten weten dat BAT binnenkort verhandeld kan worden. En uiteraard heeft dit weer een stijging veroorzaakt: de prijs schoot van $0,26 naar 0,31. Oftewel: een stijging van bijna 20%.

Gerelateerde artikelen

Bitcoin miners onder water nu productiekosten stijgen na de halving

Thanh Lanh Tran

Bitcoin koers stijgt na halving. Wat is er precies aan de hand?

Mick Theeuwen

Congreslid koopt Bitcoin: Hoeveel heeft hij tot nu toe verloren?

Wanisha Balak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer