Blockchain Stories
Oud-ontwikkelaar van Oyster (PRL) belazert de boel, prijs stort in
Altcoin Cryptocurrency KuCoin Nieuws

Oud-ontwikkelaar van Oyster (PRL) belazert de boel, prijs stort in

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Er gaan al enkele uren geruchten rond op Reddit dat er een developer van Oyster Pearl een bijzondere functie van het smart contract heeft gebruikt: hij kan zelf nieuwe tokens maken. En direct nadat hij dit had gedaan, heeft hij deze PRL’s verkocht op de exchange KuCoin. Volgens CoinMarketCap is de prijs van de munt gezakt van $0,23 dollars naar $0,0746. Dit betekent dat de prijs (virtueel) dus met maar liefst 68% is gedaald.

Kucoin legt de handel stil

In een officieel bericht van de CEO van Oyster, William Cordes, is te zien dat een teamlid de mogelijkheid heeft gebruikt om nieuwe tokens te creëren. Waarom dit precies mogelijk was, komt later in dit artikel aan bod. Maar eigenlijk heeft de desbetreffende persoon dus de ICO weer (voor zichzelf) geopend en zo nieuwe tokens weten te bemachtigen. KuCoin gooide de handel en withdrawal van deze tokens al snel dicht, maar het kwaad was al geschied. Er was in totaal voor $300.000 aan tokens verkocht. Een leuk zakcentje zo aan het einde van het jaar..

Volgens het officiële rapport zijn alle tokens van de PRL-hodlers veilig. Op dit moment is het team aan het evalueren hoe ze het netwerk weer operationeel kunnen krijgen. Veiligheid van de tokens is één ding, het probleem is natuurlijk dat mensen op het moment niet echt blij zijn dat ze PRL’s in hun portfolio hebben. Waarschijnlijk zal er een contract swap worden doorgevoerd. Alle 98,5 miljoen PRL worden dan op een 1:1 basis verwisseld voor PEARL tokens.

De ontwikkelaar achter dit drama is de anonieme Bruno Block. Hij was de founder en architect van het project, en ook verantwoordelijk voor dit probleem. Hij legde uit dat de minting optie nodig zou zijn, zodat er in de toekomst de mogelijkheid zou blijven bestaan om het een en ander aan te passen. Erg raar natuurlijk. Maar dit was dus een valstrik waardoor hij zijn gang kon gaan met de eigendomsrechten. Het contract is door drie verschillende partijen ge-audit, maar Bruno heeft er telkens voor kunnen zorgen dat er geen lampje ging branden; hij had namelijk een ‘goed’ argument.

Smart Contract van PRL

Bruno codeerde het desbetreffende contract toen hij het enige teamlid was, nog vóór de ICO. En daarom, was hij de enige die de mogelijkheid had om het eigendomsrecht van het PRL smart contract naar zich toe te kunnen trekken.

“After our initial review, we are inclined to believe that these were solely the actions of Bruno Block and that he did this now to avoid detection from KuCoin KYC procedures (that will be implemented on November 1st).”

Het team achter Oyster Pearl vraagt de community om informatie over Bruno op te zoeken en te verkrijgen. Hij is namelijk altijd anoniem gebleven sinds William Cordes de boel als CEO over nam. Daarna is de activiteit van Bruno nihil gebleven. Iedereen die wil meehelpen met dit mysterie, kan deze informatie via de bekende kanalen naar het team toesturen.

“While I still take full responsibility for this all transpiring, I had no reason to believe Bruno would do something like this to harm the project and much of the work that he had a significant role in creating. We will not let his selfish actions today damage the long-term viability of the project.”

Echter blijft het een schimmig gebeuren. Er zijn veel Reddit-gebruikers die zeggen dat dit vanaf het begin een opgezet plan was. Zo gaan er geruchten dat de ontwikkelaars al vanaf het begin tokens aan het dumpen zijn, of dat Bruno helemaal nooit bestaan heeft.

De toekomst van Oyster

Andere gebruikers zien hiermee het einde van Oyster als blockchain en cryptocurrency aankomen. Als je deze gebeurtenis vergelijkt met de soortgelijke situaties zoals MT Gox, DAO hack of BitConnect, dan lijkt het einde van Oyster in zicht. Uiteraard probeert het team er alles aan te doen om dit probleem op te lossen. Zo zijn er beloningen te krijgen als je de gouden tip hebt om Bruno te vinden. We zullen zien wat er gaat gebeuren als KuCoin de markt weer open zet. Het is zeer aannemelijk om te denken dat iedereen zijn PRL tokens dumpt.

Het originele artikel is afkomstig van bitcoinexchangeguide en uiteraard het officiële rapport van de CEO, William Cordes.

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu