Blockchain Stories
Image default
Bitcoin Cryptocurrency Nieuws

Bitcoin nadert MasterCard qua transactiewaardes

Qua prijzen en koersen is het een bijzonder roerige week voor bitcoin (BTC). Maar zoals altijd is er ook wel wat positief nieuws te vinden. Er wordt immers gewoon rustig doorgebouwd. Natuurlijk wil iedereen de prijs weer snel rond een all time high zien, maar voordat dat zover is vind ik het wel leuk om zo nu en dan naar andere dingen te kijken dan de prijs. Binnen 24 uur werd er voor meer dan 8 miljard dollar aan waarde verzonden met behulp van bitcoin. Ter indicatie: MasterCard verwerkte in dezelfde periode ruim 11 miljard. Waar de prijs achterblijft, lijkt het gebruik van het netwerk er niet onder te lijden.

Cryptovaluta vs MasterCard

In een rapport van MasterCard weten zij te melden dat ze jaarlijks voor 4.4 biljoen Amerikaanse dollars verwerken. Als bitcoin op deze manier doorgaat dan komt het op 3 biljoen uit. Natuurlijk is het een beetje appels met peren vergelijken, maar tegelijkertijd is het wel een mooie maatstaf. Iedereen die een decentraal netwerk gebruikt om waarde te versturen gebruikt geen instantie als MasterCard. Creditcardbedrijven zijn misschien geen echte concurrenten van bitcoin, maar bitcoin kan op zijn beurt wel een deel van die markt pakken.

Ethereum

Ethereum loopt qua waardetransacties op het netwerk flink achter op BTC. Daar wordt ongeveer voor 600 miljoen per dag in dollars mee verzonden. Het netwerk van Ethereum heeft meer nodes, maar wordt dus minder gebruikt voor transacties van waarde.

Ripple en andere coins

Data van XRP is niet bekend, mede omdat het niet echt een (publieke) blockchain is. Alle cryptonetwerken bij elkaar verwerken samen waarschijnlijk wel ongeveer dezelfde waarde als MasterCard.

Afbeelding van Trustnodes

Verklaring

De hoeveelheid transacties bij een bedrijf als MasterCard liggen natuurlijk veel hoger dan bij bitcoin. Maar doordat de creditcard wereldwijd ook veel gebruikt wordt voor kleine betalingen ligt de waarde per transactie een stuk lager dan bij de grootste cryptomunt.

Je hebt natuurlijk ook nog een andere grote speler in dit domein: Visa. Zij verwerken tot wel 30 miljard dollar per dag aan transacties volgens hun eigen cijfers. Zij hebben een capaciteit van 65.000 transacties per seconde. ´On chain´ kan bitcoin slechts 7 transacties per seconde aan, dat is 0.01% van de capaciteit van Visa. Maar bitcoin verwerkt wel ongeveer 25% van de waarde die Visa verwerkt.

Tussen het slechte nieuws door

Tijdens dit soort lange dalingen van de prijs van je favoriete cryptomunten is het soms lastig om zaken in perspectief te zien. Maar het is erg belangrijk om te onthouden dat dit pas écht het begin is voor cryptovaluta. Het netwerk van bitcoin groeit met de dag, er worden bijna maandelijks nieuwe mooie dingen voor gebouwd en het verwerkt dus al miljarden aan waarde elke dag opnieuw. En dat zonder CEO…

Hup bitcoin.

Bron: Trustnodes

Gerelateerde artikelen

20% van generatie Z in het bezit van crypto, van waar deze populariteit? 

Wanisha Balak

Shiba Inu’s prijs voorbereid op een stijging van 30% deze maand na 164% toename in ADTV: Is een waarde van 1 euro haalbaar voor SHIB?

Ulrich Martin

Ethereum Whales houden vertrouwen in de markt, ondanks recente dip

Marijn Van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer