Blockchain Stories
Overzicht: Dark web cryptocurrency nieuws
Nieuws

Overzicht: Dark web cryptocurrency nieuws

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de diepste krochten van het internet kun je een hele hoop niet zo fijne dingen vinden. Op het zogenaamde ‘dark web’ kun je allerlei legale en minder legale dingen kopen en verkopen. Met de opkomst van cryptocurrency’s is het voor mensen die anoniem transacties willen doen makkelijker dan ooit om dat te doen. Een kleine greep uit de laatste nieuwtjes met betrekking tot de dark web.

Gelekte gegevens van 300.000 mensen aangeboden op het dark web voor 1 BTC

Bij een recente hack op het Chinese auto financieringsplatform Jiurong zijn persoonlijke gegevens van 300.000 mensen gestolen. Deze gegevens zijn op meerdere dark markets aangeboden voor 1 Bitcoin. De hacker, bekend onder de naam “Lone Wolf” heeft toegang gekregen tot het databasesysteem van het bedrijf en gegevens van alle gebruikers gestolen. Waaronder namen, e-mailadressen, telefoonnummers en ID-nummers.

Bron: 8BTCS

L0rdix malware voor het minen van cryptocurrency

Een nieuwe hacktool gericht op Windows besturingssystemen wordt momenteel door dark net forums op de markt gebracht. De L0rdix-malware kan gegevens stelen en cryptocurrency minen zonder dat je dit in de gaten hebt. Bovendien kan L0rdix het scannen van malware ontwijken, waardoor het moeilijk te volgen is. De malware is ontdekt door ENSILO beveiligings onderzoeker Ben Hunter. Hij kwam dit tegen op verschillende  dark net forums waar de malware wordt aangeboden voor $60,96.

Bron: Ensilo

Twee Iraanse hackers verantwoordelijk voor SamSam Ransomware

De malware genaamd SamSam hielp hackers om $ 6 miljoen aan cryptocurrency te stelen van flink wat slachtoffers. De groep hackers kiest een specifieke doelgroep uit en vervolgens sluiten zij het gekozen systeem af. Als losgeld eisen ze een bepaalde prijs in cryptocurrency. Omdat de hackers waarschijnlijk opereerden vanaf Iraans grondgebied, is het voor autoriteiten moeilijk om ze op te pakken en de verdachte terecht te stellen. Volgens het rapport van de Amerikaanse justitie zaten twee Iraanse staatsburgers achter de SamSam-aanval. De malware was vooral gericht op publieke instellingen zoals ziekenhuizen, scholen en gemeenten.

Hacker krijgt 10 jaar gevangenis straf voor 2000 valse bommeldingen

Vorige week werd de 20-jarige Michael Kadar veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf nadat hij werd beschuldigd van meer dan 2000 valse bommeldingen. De meldingen waren vooral gericht op luchthavens, vliegtuigen, joodse centra en scholen in verschillende landen over de hele wereld. De afperser bood zijn diensten aan op het dark web. Hij liet andere mensen betalen in cryptocurrency’s om zo anoniem mogelijk te blijven. Afhankelijk van de ernst van de bommelding had de hacker een ander betalingspercentage. Voor privézaken vroeg hij bijvoorbeeld zo’n $40, voor commerciële instellingen vroeg hij $500.  Over een periode van twee jaar, tussen 2015 en 2017, verdiende Kadar 184 Bitcoins.

Bron: New York Times

 

Gerelateerde berichten

Moonriver (MOVR) klaar voor uitbraak: bullish signalen volgens analist

Thanh Lanh Tran

Ripple vs SEC update: wat betekent dit voor XRP?

Julian Smits

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu