Blockchain Stories
Image default
Nieuws

Dagoverzicht: Binance FIAT, ransomware in mining apparatuur

Donderdag 17 januari 2019 in het kort: vandaag hebben we nieuws voor je over de (uitgestelde) Constantinople fork, Binance die wallets van een hacker bevriest en ransomware bij een mining gigant. Met dit dagoverizcht ben je binnen een paar minuten weer helemaal op de hoogte van het laatste cryptonieuws.

Gebruikers upgraden massaal de Parity Ethereum nodes

Zoals je gisteren in onze update kon lezen, is de Constantinople fork uitgesteld. Mocht je dat gemist hebben, lees dan vooral dit artikel nog even door voordat je verder gaat. Binnen 32 uur na bekendmaking van dit nieuws zouden alle Ethereum miners hun software moeten updaten naar een andere versie. In eerste instantie leek dit onmogelijk in dit korte tijdsbestek, maar de cijfers bewijzen het tegendeel. Een ontwikkelaar heeft namelijk het volgende geschreven:

“There are 3783 Ethereum nodes visible to the devp2p scraper, 70.53% already cancelled Constantinople. – Geth 1680/2553 (65.80%) – Parity 988/1230 (80.33%)”

Dat is toch een flink aantal gebruikers die deze belangrijke update op deze korte termijn hebben doorgevoerd.

“In the last 12 hours, 10335 users upgraded their Parity Ethereum nodes to 2.2.7 stable (76%) or 2.3.0 beta (24%). Most of them use GNU/Linux (95%), some Windows (4%), and a few MacOS (1%).

Lees het originele bericht hierover op ambcrypto

Chinese Bitcoin miners lastig gevallen door ransomware

Een mysterieuze hacker heeft op enkele ASIC mining machines van verschillende Bitcoin miners in China een virus gezet. De hacker eist 10 BTC’s van deze miners. Anders zal dit virus worden verspreid naar andere rigs waardoor deze (ook) onbruikbaar zullen worden. Het scherm (of: de interface waarmee de miners werden beheerd) werd ineens groen waarna er vervolgens een boodschap op werd weergegeven:

I am hAnt! I continue to attack your Antminer. As long as you spread the infected machine, my server verifies that there are 10 new IPs and the number of antminers reaches 1,000. I will stop attacking you! Otherwise I will turn off your antminer’s fan and overheat protection, which will cause you to burn your machine or will burn the house.

Zoals je kunt lezen beweert de hacker dat hij de fentilatoren van de rigs kan uitzetten waardoor er een enorme hitte ontstaat. Door de warmte zouden de mining machines in de brand kunnen vliegen. Geen kleine dreigementen dus.

Lees meer over dit bericht op Cryptoglobe

Binance Jersey: FIAT naar crypto

Binance heeft officieel de Binance Jersey exchange geopend. Hiermee is het mogelijk om verschillende cryptomunten te kopen en verkopen tegen Euro en Britse ponden. Op dit moment zijn het de ruilparen BTC/GBP, ETH/GBP, BTC/EUR en ETH/EUR. De eerste 5000 geregistreerde gebruikers krijgen 20 euro op hun account. Als je dit leest kun je dat echter al wel vergeten: er is een enorme backlog op het verwerken van de KYC documenten. En aangezien het first-in-first-out is zullen eerst alle huidige aanvragen worden verwerkt.

Thaise aandelenbeurs vraagt licentie voor cryptotraden

Thailand is in rap tempo een van de meest crypto-vriendelijke landen geworden van Zuid-Oost Azië. De Stock Exchange of Thailand (SET) heeft plannen om een aanvraag te doen voor een digitale licentie waardoor ze ook kunnen fungeren als cryptocurrency exchange. Mocht deze aanvraag succesvol zijn, dan zal de aandelenbeurs van Thailand de eerste ter wereld zijn die ook een eigen crypto-exchange heeft.

“Securities firms are currently waiting for the SET to apply for a license. For us, digital assets are expected to grow in the future as investors gain more understanding of this asset class”

Lees de details op NewsBTC

21-jarige Amerikaan verdacht van stelen miljoenen aan cryptocurrency

Een 21 jarige Amerikaanse jongen wordt beschuldigd van ‘SIM-swappen’. Daarmee zou hij meer dan 24 miljoen dollar aan cryptocurrency’s hebben gestolen. Sim-swappen betekent dat je een mobieltje steelt om vervolgens met dat mobiele nummer de accounts van de eigenaar van de telefoon binnen te dringen. Zo kun je dus relatief eenvoudig bij de accounts van mensen bij een cryptobeurs komen. Vaak heb je met een enkele aanvraag en een telefoonnummer voldoende bewijs geleverd om het platform over te halen jou toegang te geven tot een account.

Lees verder bij Cointelegraph

Gerelateerde artikelen

$26 miljoen aan Solana presale memecoin projecten compleet verlaten

Thanh Lanh Tran

Thaise SEC blokkeert crypto platforms zonder vergunning

Marijn van Leeuwen

Bitcoin transactiekosten dalen weer na Bitcoin halving

Thanh Lanh Tran

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer