22 maart 2023
Blockchain Stories
Nieuws

Dagoverzicht: Blockstream brengt API voor bitcoin satelliet uit

blockstream satelliet bitcoin btc

Het uitstel van de Ethereum Constantinople fork is natuurlijk het grootste nieuws van vandaag. Maar er is meer gebeurd in het cryptowereldje. Wij hebben een top vijf van belangrijke of opvallende nieuwtjes voor je samengesteld.

Blockstream en de satelliet

Vanaf vandaag kun je met behulp van een API communiceren met de bitcoin satelliet. Een API geeft je een mogelijkheid om twee computerprogramma’s met elkaar te laten communiceren. En nu kun je dat dus doen met onze ruimtevaarder hoog in de lucht. De transactiekosten worden gedaan op het testnet van het Lightning Netwerk. Wat betekent dat het gratis is om te communiceren met de satelliet. Na de testfase is het uiteraard de bedoeling om vanaf het testnet richting de echte wereld te komen. Bitcoin in space is dus écht een ding aan het worden.

Lees verder bij Blockstream

‘Lightning Network is niet dé oplossing voor goedkope transacties’

Alex Bosworth is een Lightning Network ontwikkelaar voor bitcoin. Op het moment wordt het Lightning Network vooral genoemd als oplossing voor de soms hoge kransactiestoten op het netwerk van BTC. Bosworth wil dat graag ietwat nuanceren. Hij benadrukt dat het een open markt is. Zelf al is het allemaal decentraal en mooi opgezet, dan nog kan er een centrum ontstaan waar iedereen een betaalkanaal mee wil openen. Op het moment dat deze node de prijs omhoog gooit is er niemand die daar wat aan kan doen. Behalve de markt zelf. Het komt dus hier op neer: de mark bepaalt hoe hoog de transactiekosten zijn, niet de ontwikkelaars.

Aandelen als tokens uit Wit-Rusland

Een Wit-Russische start-up heeft een platform gelanceerd waar je met jouw BTC of ETH direct aandelen kunt kopen. Bij Currency.com kun je met jouw zuurverdiende cryptomunen nu getokinseerde aandelen kopen van bijvoorbeeld Apple. Volgens het persbericht moeten er uiteindelijk tienduizenden aandelen worden verhandeld op het platform.

Lees het persbericht voor meer informatie.

Oude XRP private keys zijn kwetsbaar, ook BTC en ETH kennen problemen

Software libraries van Ripple (XRP) die ouder zijn dan augustus 2015 kunnen mogelijk kwetsbaarheden bevatten. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Ook Ethereum en Bitcoin zouden gevaarlopen volgens cryptografen van de Universiteit van Californië.

Lees verder bij Cointelegraph

Binance stopt vermoedelijke Cryptopia hacker

De Cryptopia hack heeft veel stof doen opwaaien. De CEO van Binance laat op Twitter weten dat zijn bedrijf een deel van de gestolen munten vast heeft kunnen zetten op hun platform. Van alle plekken waar je gestolen cryptomunten heen kunt sturen lijkt de grootste beurs van dit moment niet de beste.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom bitcoin, altcoins en blockchains. Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief.

Gerelateerde artikelen

Proof of Keys 3 januari: Beheer je eigen bitcoin

Robin Heester

Lopen kleine PoW-coins gevaar?

Robin Heester

Je kunt bouwen aan bitcoin en betaald krijgen door de CEO van Twitter

Robin Heester
Blijf GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.