Blockchain Stories
Blockchain Association en Crypto Freedom Alliance of Texas klagen SEC aan
Nieuws

Blockchain Association en Crypto Freedom Alliance of Texas klagen SEC aan

De Blockchain Association en een op Texas gebaseerde crypto-activistengroep trekken de SEC voor de rechter vanwege de controversiële uitbreiding van de “Dealer Rule. Hierbij wordt betoogd dat dit de digitale activa branche en innovatie bedreigt.

Ze hebben dit allemaal aangegeven in een eigen statement

De regels 

In het noordelijke district van Texas hebben de Blockchain Association (BA) en de Crypto Freedom Alliance of Texas (CFAT) de SEC uitgedaagd. Dit vanwege wat zij zien als te ver gaan en roekeloos regelgevend optreden.

Ze zeggen dat de SEC’s verandering van de definitie van een dealer volgens de Securities Exchange Act of 1934 niet binnen de taken van de instantie valt. 

En dat ze de gebruikelijke manier van regelgeving negeren. Ze vinden dat de SEC niet duidelijk heeft uitgelegd hoe de nieuwe regelgeving de blockchain-technologie zou beïnvloeden.

Dit gaat niet alleen over kleine regels of details. BA en CFAT zeggen dat de nieuwe, bredere definitie nu ook mensen omvat. De mensen die normaal niet als dealers worden beschouwd. 

Hierdoor kunnen veel Amerikanen hun inkomen verliezen en kunnen veel bedrijven die met crypto werken in de problemen komen.

De lopende rechtszaak 

Kristin Smith, de CEO van de Blockchain Association, zei dat dit het nieuwste voorbeeld is van de “overduidelijke pogingen van de SEC om onwettig te reguleren buiten haar bevoegdheid”.

“De Dealer Rule bevordert de anti-digitale activa-crusade van de SEC en herdefinieert onwettig de grenzen van haar wettelijke bevoegdheid die haar door het Congres is verleend. Hierdoor worden Amerikaanse bedrijven mogelijk naar het buitenland gedreven en Amerikaanse innovators angst wordt aangejaagd.”

De rechtszaak vraagt om een gerechtelijk bevel om de uitbreiding van de Dealer Rule ongedaan te maken op basis van schendingen van de Administrative Procedure Act (APA). 

De APA zorgt voor eerlijke en transparante regelgeving door instanties te verplichten om openbare feedback te overwegen en duidelijke richtlijnen te verstrekken.

Smith zei dat ze “verklarende uitspraak en injunctieve verlichting” zoeken tegen de toezichthouders om de uitbreiding van de regel ongedaan te maken. En uiteindelijk het gebruik ervan tegen de industrie te verbieden “voordat deze gretige regelgever meer schade kan aanrichten.” 

Het is een interessante, maar tegelijk ook spannende zaak. Het is overigens niet het enige waar SEC momenteel in zit. Blijf dus zeker op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer