Blockchain Stories
Waarom juicht de normaal anti-Bitcoin IMF er ineens voor?
Nieuws

Waarom juicht de normaal anti-Bitcoin IMF er ineens voor?

De opkomst van Bitcoin in landen met een gebrek aan bankdiensten trekt de aandacht van het historisch sceptische IMF, waardoor er argwaan ontstaat.

Meer over het IMF

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft lang gepleit voor strengere regels voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, omdat ze vinden dat ze gevaarlijk zijn voor de economie en investeerders. 

Daardoor zien sommige mensen het IMF als anti-crypto. Meerdere delen deze negatieve mening over Bitcoin. 

Maar onlangs heeft het IMF een studie gedaan naar hoe Bitcoin wereldwijd wordt gebruikt. 

Hoewel ze Bitcoin niet direct steunen, zeggen ze wel dat het nuttig kan zijn voor mensen die de controle over hun geld willen houden. En ook oneerlijke economische situaties willen aanpakken. 

Dit heeft sommige mensen verrast, omdat het IMF normaal gesproken tegen Bitcoin is.

Met argwaan tegenover de schijnbare ommekeer van het IMF ten opzichte van Bitcoin, stelde influencer Sean Doherty dat het doel van het IMF-rapport was om Bitcoin op overheidsniveau goed te keuren. 

Maar Doherty vermoedt dat het motief is “om het totaal te reguleren” en het te veranderen van “vrijheidsgeld” in hun eigen gecontroleerd systeem.

Jedi Blocmates zei eigenlijk dat de betrokkenheid van grote instellingen het tegenovergestelde is van wat de bedenker van Bitcoin wilde. 

Hoewel ze denken dat meer grote bedrijven die Bitcoin accepteren de prijs ervan kunnen laten stijgen, vinden ze dat de prijs niet zo belangrijk is als waarvoor Bitcoin eigenlijk bedoeld was.

Waarom is dit allemaal zo belangrijk?

Om te proberen te begrijpen waarom het IMF van mening lijkt te zijn veranderd, wees Near The Edge en anderen op de manier waarop het rapport de opkomst van Bitcoin beschrijft. Dit vooral als een “symptoom” van onevenwichtigheden binnen de traditionele economie. 

Dit suggereert dat de toenemende wereldwijde economische ongelijkheid de groeiende aantrekkingskracht van Bitcoin stimuleert. Met name wat betreft grensoverschrijdende geldstromen in ondervertegenwoordigde regio’s.

Het rapport van het IMF maakt duidelijk dat Bitcoin echt iets kan veranderen. Vooral hoe mensen geld sturen naar andere landen zonder traditionele banken te gebruiken. 

Ook zegt het rapport dat regeringen niet meer kunnen doen alsof Bitcoin niet bestaat.

Dat is een mooie conclusie, want het is volkomen waar. Bitcoin is niet meer weg te denken en ze zullen er nog veel mee te maken krijgen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Ethereum analyse, hoe ETF zorgt dat ETH naar $4.5K gaat

Timo Bruinsel

Polkadot probeert nieuw leven in te blazen, is $10 haalbaar?

Timo Bruinsel

XRP kopen vergelijkbaar met investeren in Apple Google Tesla

Mike Schonewille

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer