Blockchain Stories
Image default
Altcoin Nieuws

Polygon lanceert alpha testnet Miden, een innovatieve ZK-rollup oplossing

Polygon, een ontwikkelaar van layer-2 oplossingen voor Ethereum, lanceert de alpha versie van hun nieuwe Zero Knowledge (ZK) rollup oplossing genaamd Miden. Dit laat het officiële Polygon kanaal op X weten.

De native token van Polygon, ook bekend als MATIC, laat geen significante marktreactie zien. Op het moment van schrijven is MATIC met 7% gedaald en wordt het verhandeld voor $0.716.

Miden introduceert nieuwe features

Miden onderscheidt zich door het gebruik van client-side proving, een methode waarbij gebruikers lokaal zaken kunnen bewijzen in plaats dit op de server te doen. Deze aanpak is ontworpen om de netwerkbelasting te verlagen, de privacy te verhogen en de schaalbaarheid te verbeteren.

Verder introduceert Miden functionaliteiten zoals privé accounts die privé tokens en transacties ondersteunen, waarbij alleen de hash van het account op de blockchain wordt opgeslagen.

Een andere belangrijke functie van Miden is de parallelle uitvoering van transacties, waardoor transacties gelijktijdig kunnen worden verwerkt. Dit zou een aanzienlijk hogere doorvoer kunnen realiseren in vergelijking met het Ethereum mainnet en de belasting op een blockchain node kunnen verminderen.

De roadmap voor Miden geeft aan dat er in september de “builders testnet” gepland staat, hoewel er nog geen specifieke datum is vrijgegeven voor de lancering van het mainnet.

Miden concurreert hiermee direct met andere layer-2 netwerken zoals StarkWare’s StarkNet en Matter Labs zkSync Era.

Lees hier de technische analyse over MATIC met potentiele prijsbewegingen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Shiba Inu verwachting, zal SHIB opnieuw $0,000030 testen?

Timo Bruinsel

Chainlink benut de verschuiving in de markt en stijgt door!

Timo Bruinsel

Whale update: $1 miljard aan Toncoin, hoe nu verder?

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer