Blockchain Stories
Waarom blijft Celsius Network (CEL) stijgen na het faillissement?
Altcoin Memecoin Nieuws

Waarom blijft Celsius Network (CEL) stijgen na het faillissement?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week hebben we het Celsius Network (CEL) token met 310% zien stijgen. Ook vandaag weer stijgt de CEL koers met meer dan 45% naar $0,94. Dit terwijl het bedrijf Celsius Netwerk failliet is en de meeste klanten al een gedeelte van hun geld terug hebben.

Hoe kan dit?

Celsius Network vernietigt 94% van alle tokens

Het antwoord is simpel. Celsius Network heeft 94% van alle tokens in circulatie vernietigd.

De vernietiging van de tokens heeft een onverwachte rally in de CEL koers veroorzaakt, waarbij deze steeg van $0,14 naar $0,96. De stijging lijkt meer gebaseerd op speculatie en de hoop van investeerders dat de tokens nu, als een schaarsere asset, in waarde zullen stijgen. Wanneer er minder tokens in circulatie zijn dan heeft dit sneller een impact op de prijs.

Ondanks dat het bedrijf Celsius geen controle meer heeft over de resterende tokens en geen directe invloed kan uitoefenen op de handelsactiviteit, blijft er nog steeds gehandeld worden in CEL. Veel van deze handelsactiviteit vindt plaats op crypto exchange OKX, deze exchange is goed voor 73% van alle handel. Bybit en MEXC zijn samen goed voor 10% van alle handel in CEL.

CEL wordt nu behandeld voor sommige investeerders als een soort memecoin, waarbij ze proberen te profiteren van korte prijsschommelingen.

Dit laat de volatiele aard van de cryptomarkt zien, waarbij waarden snel kunnen veranderen op basis van nieuws en speculatie, zonder enige fundamentele waarde of potentie van het project zelf. Terwijl Celsius doorgaat met zijn faillissementsafwikkeling, blijven de CEL tokens een zeer riskante investering voor crypto traders.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

Elon Musk update X profielfoto weer met Bitcoin laser-eyes

Thanh Lanh Tran

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu