Blockchain Stories
Metaplanet kiest voor Bitcoin door economische druk Japan
Bitcoin Nieuws

Metaplanet kiest voor Bitcoin door economische druk Japan

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Metaplanet, een bedrijf op de beurs van Tokio, kiest voor Bitcoin als zijn belangrijkste bezit. Ze zeggen dat door de onzekere economie, ook in Japan, dit een slimme zet is. Het bedrijf is fan van het proof-of-work mechanisme, omdat dit een betrouwbare manier is om transacties te bevestigen.

Waarom deze keuze?

Metaplanet heeft besloten om Bitcoin te gebruiken als zijn belangrijkste financiële reserve. Dit doen ze omdat de Japanse economie het zwaar heeft, met hoge staatsschuld en rentes die meer kosten dan ze opleveren, en een yen die niet veel waard is. Bitcoin helpt hen om minder last te hebben van de dalende waarde van de yen en geeft ze nieuwe kansen op de markt.

Sinds april heeft Metaplanet serieuze stappen gezet met Bitcoin. Ze hebben 1 miljard yen, ongeveer 6,56 miljoen dollar, in Bitcoin gestoken. Dat was een grote verandering in hoe ze hun geld beheren.

Tot nu toe heeft Metaplanet al ongeveer 117,72 bitcoins verzameld. Dat is samen 1,2 miljard yen waard, ofwel ongeveer 7,7 miljoen dollar. Enkele dagen geleden lieten wij al weten dat Metaplanet 19.87 BTC toevoegde aan zijn reserves.

Tevens heeft het Dylan LeClair, ene groot voorstander van Bitcoin, aangesteld als directeur van Bitcoin Strategy.

Bitcoin-first aanpak

Metaplanet gelooft sterk dat Bitcoin beter is dan traditioneel geld en andere manieren om waarde op te slaan. Ze vinden het uniek dat Bitcoin werkt met een systeem, het proof of work, dat energie gebruikt om transacties te verifiëren. Dit lijkt volgens hen op hoe grondstoffen in de echte wereld worden gewaardeerd, omdat daar ook energie en werk voor nodig zijn.

Metaplan vervolgde: 

Het monetaire beleid van Bitcoin is tot en met het jaar 2140 strak vastgelegd, waardoor het zich onderscheidt van zowel monetaire metalen, als concurrerende cryptoprojecten die worden uitgevoerd naar de grillen van gecentraliseerde ontwikkelaarsteams. Er zullen altijd maar 21.000.000 BTC zijn.

Metaplan

Daarom verklaarde het beurgenoteerde bedrijf uit Japan dat het zou beginnen met verschillende financiële opties, waaronder periodieke uitgifte van aandelen en langlopende yen verplichtingen, om Bitcoin te verzamelen, in plaats van de ‘steeds zwakkere yen’ te behouden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu