Blockchain Stories
Robert Kiyosaki – Koop Bitcoin, BRICS goud kan dollar laten instorten
Bitcoin Nieuws

Robert Kiyosaki – Koop Bitcoin, BRICS goud kan dollar laten instorten

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Robert Kiyosaki, de bekende auteur van “Rich Dad, Poor Dad” en erkend spreker, heeft gewezen op de potentiële impact van een door BRICS ondersteunde goudcryptocurrency op de Amerikaanse dollar.

Onafhankelijkheid van dollar

De BRICS landen, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, streven ernaar minder afhankelijk te zijn van de dollar. In hun zoektocht naar alternatieve methoden voor grensoverschrijdende handel, zonder afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar en euro, maken digitale technologieën en blockchain een belangrijk deel uit van hun plannen. Er is ook gesproken over een door goud ondersteunde valuta.

Volgens Kiyosaki zou, als de BRICS een door goud ondersteunde cryptocurrency formaliseren, dit kunnen leiden tot een instorting van de Amerikaanse dollar:

Als de goudcrypto van BRICS een realiteit wordt, zullen biljoenen aan nepgeld, de fiat Amerikaanse dollars, terugstromen naar Amerika, wat hyperinflatie veroorzaakt en uiteindelijk de Amerikaanse dollar vernietigt.

Bron: Robert Kiyosaki

Een bedreiging voor de USD en een overwinning voor Bitcoin?

Historisch gezien was de Amerikaanse dollar bijna volledig dominant in grensoverschrijdende transacties, inclusief de aankoop van olie. 

Uit recente rapporten van het IMF blijkt echter dat de dominantie van de Amerikaanse dollar is afgenomen van 80% in 2010 naar 50% in 2023, terwijl de Renminbi van China, een lid van de BRICS, in dezelfde periode is gestegen van nul naar 50%.

Als de door BRICS ondersteunde goudcrypto vergelijkbare trends volgt als de Renminbi, zou dit de Amerikaanse dominantie in grensoverschrijdende betalingen verder kunnen ondermijnen. 

Dit betekent dat BRICS-landen hun USD-reserves mogelijk terug naar de VS zouden sturen, wat, volgens Kiyosaki, hyperinflatie in Amerika zou kunnen veroorzaken.

Voor diversificatie en bescherming tegen een dergelijk scenario, adviseert Kiyosaki zijn volgers om te investeren in echt goud, zilver en Bitcoin, ter bescherming tegen de crash van de Amerikaanse dollar.

Een officiële door BRICS ondersteunde goudcrypto lijkt echter nog ver weg te zijn. In augustus 2023 benadrukte India’s minister van Buitenlandse Zaken, Vinay Mohan Kwatra, de voorkeur van de BRICS leden om te handelen met hun respectievelijke nationale valuta’s in plaats van een gemeenschappelijke munt.

Hoewel Rusland in maart 2024 openstond voor het idee van een gemeenschappelijke valuta met blockchain en digitale technologie in het achterhoofd, moet er nog een officiële consensus bereikt worden onder alle BRICS leden.

Meer duidelijkheid hierover wordt mogelijk verschaft tijdens de aanstaande BRICS top in Rusland, gepland voor oktober 2024.

Het is dus zeker een interessante gebeurtenis waar we naar moeten kijken. Zodra hier meer nieuws over is, zal ik direct meer posten!

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Helium bereikt $5,04: Wat veroorzaakt de stijging?

Timo Bruinsma

CoinShares signaleert een grote instroom in digitale valuta

Scott

Ripple Labs voert transactie van $87 miljoen uit

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu