Blockchain Stories
Bitcoin 20% hashrate daling, waarom hebben miners last?
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin 20% hashrate daling, waarom hebben miners last?

De daling in de hashrate van Bitcoin (Ticker: BTC) na de halvering wijst op mogelijke problemen voor miners, zegt CryptoQuant analist Maartunn in een nieuw rapport.

Impact van de halving op de hashrate

De halving van 2024 verminderde de mining beloningen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC, wat invloed had op de hashrate van Bitcoin.

Na deze halving steeg de totale rekenkracht die wordt gebruikt om transacties op het netwerk te minen en te verwerken naar een hoogtepunt van 728,27E op 23 april. Daarna begon een daling. 

Volgens gegevens van BitInfoCharts is de hashrate van het netwerk sindsdien met 20% gedaald tot 585,7E op het moment van schrijven.

image 21 3
Bron: BitInfoCharts

Volgens Maartunn:

Hoewel deze daling nog steeds bescheiden en kortstondig is, valt het op omdat de hashrate doorgaans stijgt. Deze trend veranderde na de halvering.

Maartunn

Wanneer de hashrate daalt, veroorzaakt dit een stijging in de Hash Ribbons. De Hash Ribbons van het netwerk volgen de relatie tussen korte- en langetermijn voortschrijdende gemiddelden van de Bitcoin hashrate.

Wanneer het piekt, suggereert het minder mining activiteit op het Bitcoin netwerk, wat de exit van minder efficiënte miners uit de markt signaleert vanwege afgenomen winstgevendheid.

De recente daling in de hashrate heeft bij Bitcoin geleid tot een piek in de Hash Ribbons van het netwerk, en dus de kans op capitulatie van miners. Maartunn merkte op:

Perioden van snelle dalingen in de hashrate worden in groen gemarkeerd op de bitcoin-prijsgrafiek hieronder, vaak een indicatie van ‘miner capitulation.

Maartunn
image 21 2
Bron: CryptoQuant

Mining activiteit op het Bitcoin netwerk

Sinds de halving is de BTC Miner Reserve gedaald. Deze waarde meet de hoeveelheid munten in de wallets van aangesloten miners. Wanneer de waarde daalt, suggereert het dat miners hun munten aan het verkopen zijn.

De Miner Reserve van het netwerk is op het moment van schrijven 1,8 miljoen BTC. Deze is met 1,1% gedaald sinds 19 april, volgens gegevens van CryptoQuant.

Daarnaast is door de daling in inkomsten van miners, veroorzaakt door het lage aantal transacties op het Bitcoin netwerk na de halvering, het aandeel van BTC’s volume dat door miners op het netwerk wordt bijgedragen, afgenomen.

Goede tijd om Bitcoin te kopen?

Volgens Maartunn biedt Bitcoin verhoogde Hash Ribbons een goede koopkans voor marktdeelnemers die willen profiteren van de lage prijsactie van de munt. De analist zei:

Hash Ribbons gaat ervan uit dat dergelijke omstandigheden vaak samenvallen met significante prijsdiepten voor BTC, wat uiteindelijk een gunstig moment biedt om te profiteren van prijsdalingen.

Maartunn

Deze positie werd bevestigd door BTC’s Market Value to Realized Value (MVRV) ratio, die een negatieve waarde van -1,33% teruggaf op het moment van schrijven.

Deze waarde volgt de verhouding tussen de huidige marktprijs van BTC en de gemiddelde prijs van elke munt of token die voor Bitcoin is verkregen.

image 21
Bron: Santiment

Wanneer de waarde negatief is, wordt de munt als ondergewaardeerd beschouwd, aangezien de marktwaarde lager is dan de gemiddelde aankoopprijs van alle munten in omloop.

Een negatieve MVRV-ratio wordt beschouwd als een koopsignaal omdat het betekent dat het activum in kwestie nu tegen een korting wordt verhandeld ten opzichte van zijn historische kostprijs.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

FLOKI stijgt 17% en doet later vandaag een belangrijke aankondiging

Thanh Lanh Tran

Crypto trader deelt inkoop- en verkoopmoment van zijn Avalanche positie

Thanh Lanh Tran

Zuid-Korea aangespoord om VS te volgen op het gebied van crypto ETFs

Marijn van Leeuwen

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer