Blockchain Stories
Binance helpt Taiwan bij het oplossen van $6,2 miljoen crypto fraude
Binance Nieuws

Binance helpt Taiwan bij het oplossen van $6,2 miljoen crypto fraude

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In een samenwerking tussen Binance en de Taiwanese autoriteiten hebben aanklagers bewijsmateriaal verzameld dat heeft geleid tot de aanklacht van negen personen voor financiële misdrijven, waaronder witwassen van geld en fraude.

Samenwerking van Binance met Taiwanese autoriteiten

De Financial Crimes Compliance (FCC) afdeling van Binance heeft samengewerkt met het Ministerie van Justitie Investigation Bureau van Taiwan en het Kantoor van de Procureur van het District Taipei om een grootschalige witwaszaak aan te pakken. 

Deze zaak betreft een crypto fraude van 200 miljoen Nieuwe Taiwanese dollars ($6,2 miljoen).

Volgens de officiële verklaring heeft de operatie criminelen geholpen om illegale opbrengsten wit te wassen via cryptocurrency transacties. De oplichters gebruikten valse documenten, vervalst identificatiemateriaal en gemanipuleerde communicatiegegevens van klanten om detectie door wetshandhavingsinstanties te ontwijken.

Lo Wei-yuan heeft, door samen te werken met Binance, de draden ontrafeld en het volledige beeld van de vermoedens tegen de negen aangeklaagde personen samengesteld. Deze personen worden beschuldigd van misdrijven zoals witwassen van geld, fraude en georganiseerde misdaad volgens relevante regelgeving en wetten.

De verklaring merkte op:

Na ontvangst van het verzoek heeft Binance een grensoverschrijdende online vergadering opgezet met de onderzoeksofficieren en aanklagers om de samenwerkingsstrategie te bespreken.

Bron: Lo Wei-Yuan

Maatregelen van Binance tegen financiële misdrijven

Binance heeft maatregelen en inspanningen geïmplementeerd die verder gaan dan standaard naleving. Zo werken ze actief samen met wetshandhavingsinstanties wereldwijd. 

Dit omvat hun branchegerichte trainingprogramma voor wetshandhaving, een wereldwijde inspanning om wetshandhaving en aanklagers te helpen bij het opsporen van financiële en cybermisdrijven en bij het vervolgen van de daders.

Binance heeft een opmerkelijke reputatie opgebouwd binnen Taiwan. Vorig jaar heeft het zich aangemeld om te worden geregistreerd onder de Financial Supervisory Commission (FSC) en de Money Laundering Control Act van Taiwan. Lokale toezichthoudende instanties hebben eerder de samenwerkingsinspanningen van de beurs erkend bij het assisteren bij onderzoeken naar fraude met virtuele activa.

Daarnaast heeft het bedrijf zijn toewijding aan de ondersteuning van wetshandhaving getoond door in maart een virtuele activa wetshandhavingstraining te organiseren voor ambtenaren van het Kantoor van de Procureur van het District Keelung in Taiwan, waarbij het zijn expertise deelde om criminaliteit gerelateerd aan virtuele activa te bestrijden.

Regelgevingsontwikkelingen in Taiwan

Ondertussen overwegen de regelgevers in Taiwan om tegen het einde van 2024 cryptocurrency regelgeving in te voeren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu