Blockchain Stories
Het gedrag van Cardano whales en de impact op de ADA koers
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Het gedrag van Cardano whales en de impact op de ADA koers

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recentelijk is er een enorme toename geweest in het aantal holders van Cardano wallets van whales. Dit wijst op een trend van accumulatie onder grote houders.

Ondanks deze accumulatie bevinden veel deze wallets zich momenteel in een verliespositie en blijven ze verlies lijden wat betreft hun investering.

Bovendien is het totale aantal holders de afgelopen weken gestabiliseerd of afgevlakt, wat suggereert dat het aantal nieuwe deelnemers is afgenomen.

Cardano whales verhogen hun wallet

Er is een opmerkelijke verschuiving geweest in de verdeling van Cardano. Uit analyse blijkt dat wallets die tussen de 100 miljoen en 1 miljard ADA tokens bevatten, ongeveer 11% meer ADA hebben aangekocht in de afgelopen 30 dagen.

Als gevolg van dit gedrag houdt deze groep whales nu gezamenlijk ongeveer 6,5% van de totale ADA tokens.

image 26
Bron: Santiment

Als we vervolgens kijken naar de grootste holders, dus wallets met 1 miljard ADA of meer, zien we dat de accumulatie de afgelopen periode is afgenomen. Dit suggereert dat hoewel deze grote holders geen nieuwe tokens meer verzamelen, ze ook niet bezig zijn met het verkopen van hun bestaande ADA.

Nieuwe holders stagneren

Ondanks de accumulatie van whales blijft het totale aantal ADA holders hetzelfde. Uit onze analyse bleek dat het totale aantal holders recentelijk is gestabiliseerd. Op het moment van schrijven stond het aantal ADA holders op ongeveer 4,47 miljoen.

Een analyse van de trend onthulde dat dit aantal sinds januari relatief constant is gebleven. Hoewel er een lichte stijging was naar ongeveer 4,48 miljoen in februari, keerde het snel terug naar het niveau op de grafieken.

image 27
Bron: Santiment

Hoe goed is Cardano nu eigenlijk?

Bovendien gaf de 30-daagse Market Value to Realized Value ratio (MVRV) van Cardano aan dat kopers die ADA in deze periode hebben verworven momenteel een verlies lijden. De grafiek toonde aan dat ADA op ongeveer 16 maart onder nul dook en sindsdien onder deze drempel is gebleven.

Net voor het moment van schrijven stond de 30-daagse MVRV op -9,11. Dit was een teken dat holders die ADA hebben gekocht in de laatste 30 dagen een verlies van meer dan 9% op hun ADA hebben geleden.

image 28
Bron: Santiment

ADA blijft de bulltrend nastreven

Een analyse van het dagelijkse tijdsbestek van Cardano onthulde een lichte stijging in de prijs. De grafiek toonde een stijging van ongeveer $0,42 naar meer dan $0,45, wat een bescheiden stijging van meer dan 5% weerspiegelde.

Op het moment van schrijven is de ADA koers gestegen naar een prijs van $0,48 en heeft het in de afgelopen 24 uur een stijging gerealiseerd van 6,50%. Op $0,42 bevindt zich een steunniveau.

Hoewel de RSI aangaf dat er sprake kan zijn van een bearish trend, vraag ik het mij toch af aangezien hij op moment van schrijven steeds dichter naar de neutrale lijn verplaatst. Houd ADA in de gaten, want tijdens het schrijven lijkt het lekker te gaan!

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu