Blockchain Stories
BNB verwachting, een doorbraak boven $580 mogelijk?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

BNB verwachting, een doorbraak boven $580 mogelijk?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance Coin (Ticker: BNB) heeft de afgelopen week een afname van momentum gezien, wat bleek uit de beperkte volatiliteit van BNB. Dit kan echter ook een voorbode zijn van een mogelijke enorme rally die eraan zit te komen. 

BNB bevindt zich momenteel op een cruciaal niveau, wat de mogelijkheid biedt voor een nieuw all time high. Hieronder gaan we dieper in op BNB.

Op het punt van doorbraak?

De afgelopen week was er weinig volatiliteit in de BNB koers. In de afgelopen zeven dagen daalde de prijs van de munt slechts met 3,63%, terwijl de daling in de afgelopen 24 uur slechts 0,64% bedroeg. 

Dit wijst op een beperkte handelsactiviteit voor BNB. Op het moment van schrijven was de koers van BNB $574,50, met een marktkapitalisatie van $84,9 miljard.

Beleggers moeten echter niet de hoop verliezen bij een daling van de koers, aangezien BNB goed presteert op basis van technische indicatoren. Technische analyse van de BNB prijsgrafiek toont een bullish pennantpatroon.

image 46 1
Bron: TradingView

BNB vormde dit patroon medio maart en heeft sindsdien binnenin geconsolideerd. Op het moment van schrijven stond de munt op het punt om uit dit bull patroon te breken. Een succesvolle doorbraak zou kunnen leiden tot een enorme bull rally, waardoor de munt boven zijn hoogste punt van maart zou kunnen uitkomen.

Optimistische on chain metrics

Enkele on chain charts vertonen ook een optimistisch beeld voor de munt, waarbij ze de mogelijkheid van een doorbraak van het bullish patroon ondersteunen. Bovendien blijft de Funding Rate van BNB laag. 

image 46 2
Bron: Santiment

Over het algemeen bewegen prijzen vaak de andere kant op dan de Funding Rates, wat wijst op een mogelijke prijsstijging in de komende dagen. Op het moment van schrijven was dit nog niet het geval, maar we blijven het nauwlettend volgen.

image 46 3
Bron: Coinglass

Technische analyse suggereert potentie voor doorbraak

Vervolgens hebben we de dagelijkse grafiek van BNB geanalyseerd om te bepalen of de munt een doorbraak verwachtte. Volgens onze analyse bewoog de Relative Strength Index (RSI) van BNB zijwaarts in de buurt van de neutrale markering. 

Ook de Chaikin Money Flow (CMF) volgde een vergelijkbare trend. Op vergelijkbare wijze testte de munt zijn 20-daagse Exponential Moving Average (EMA) op het moment van schrijven.

BNB lijkt klaar te staan voor een mogelijke doorbraak boven $580 en zou een nieuw all time high kunnen bereiken als de bullish trend zich doorzet. Beleggers moeten echter alert blijven op ontwikkelingen op de markt en de technische indicatoren blijven monitoren voor verdere bevestiging.

image 46 4
Bron: TradingView

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu