Blockchain Stories
Cardano herstelt naar $0,47: Wat is de volgende stap?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Cardano herstelt naar $0,47: Wat is de volgende stap?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cardano (Ticker: ADA) is teruggegaan qua ADA koers naar $0,47, wat een belangrijke ommekeer betekent. Dit is vooral cruciaal omdat miljarden aan investeringen zich verplaatsen van verlies naar een potentieel winstgevende positie.

Deze comeback komt op een cruciaal moment voor holders die tegen of boven deze drempel hebben gekocht, waardoor het sentiment verandert van rood naar veelbelovend groen.

Breakeven en daarna

Investeerders die ADA hebben aangeschaft tegen de gemiddelde prijs van $0,48 zien nu dat hun geduld wordt beloond. Nu Cardano deze waarde herwint, zien degenen die eerder onder water stonden eindelijk weer winst.

Een overwegend bullish sentiment wordt weerspiegeld in de gegevens van IntoTheBlock, die op het moment van schrijven een “overwegend bullish” vooruitzicht aangeven bij investeerders.

Deze opleving wordt ondersteund door een groei van 6,85% en een toename van 3,08% in holders die ‘In the Money’ zijn. Dit betekent dat een groter aantal investeerders winst ziet.

image 45
Bron: IntoTheBlocks

Investeerders moeten echter voorzichtig blijven, aangezien het dashboard ook een daling van -7,46% in grote transacties onthult, wat wijst op een afname van grote investeerders of zelfs whales. Bovendien wijst een opmerkelijke ongelijkheid in bied- en laatvolumes (-16,57%) op potentiële verkoopdruk.

Het is dus noodzakelijk om waakzaam te blijven ten opzichte van marktdynamiek om de duurzaamheid van deze rally in de ADA prijs te kunnen inschatten.

ADA toont veerkracht en vooruitzichten

Op de één-uurs ADA-grafiek was een stijging in prijsbeweging te zien, waarbij kortstondig de $0,48 werd bereikt voordat deze consolideerde rond $0,47 op het moment van schrijven. De volumepiek die de prijsstijging realiseerde, bevestigde een sterke interesse van kopers op lagere prijsniveaus. 

image 46
Bron: TradingView

Maar het bullish sentiment heeft nog steeds niet de volledige controle.

Deze consolidatie duidt op een evenwichtsstrijd tussen bullish en bearish sentiment, waarbij geen van beide partijen definitieve controle heeft. Gezien het huidige consolidatiepatroon en het waargenomen handelsvolume, kan ADA doorgaan met het testen van de $0,47 weerstand.

Als het momentum van de kopers toeneemt, kan het doorbreken van dit niveau verdere winsten opleveren, anders kan er wat zijwaartse beweging worden verwacht terwijl de markt op zoek gaat naar nieuwe katalysatoren of gegevenspunten om de volgende prijsactie aan te drijven.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu