Blockchain Stories
‘Insider trading’ claims van MAGA token ontkracht: MEV-bot activiteit
Altcoin Nieuws

‘Insider trading’ claims van MAGA token ontkracht: MEV-bot activiteit

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De ‘insider trading’ claims die richting MAGA token gedaan zijn, zijn neergezet als MEV-bot activiteit. Volgens blockchain analyse bedrijf Lookonchain heeft een ‘insider’ de memecoin verkocht door bijna 80 miljard tokens te verkopen voor 320 ETH, ter waarde van $1,05 miljoen. 

Deze ‘sell-off’ gaf aanleiding voor een discussie over marktmanipulatie of potentieel MEV-bot gebruik. MEV-bots zijn geautomatiseerde programma’s die de blockchains scannen voor winstgevende handelsmogelijkheden. Oorspronkelijk werd deze actie omschreven als ‘insider trading’, maar nieuwe informatie lijkt te suggereren dat het MEV-bots zijn. 

Het bericht van Lookonchain

In een bericht op X (Twitter) liet het blockchain analyse bedrijf Lookonchain weten dat er verdachte verkopen gedaan werden door een insider bij MAGA, een memecoin met een politiek thema. Het bericht luidt als volgt:

“Merk op dat een insider memecoin MAGA verkoopt op Ethereum! De insider gaf 5,35 ETH ($19.586) uit om 140,4 miljard MAGA (33,37% van het aanbod) te kopen met 22 portemonnees. Tot nu toe heeft de insider 79,9 miljard MAGA verkocht voor 320 ETH ($1,05 miljoen), waardoor er 60,5 miljard MAGA overblijft, ter waarde van meer dan $9 miljoen!”

Lookonchain

Nieuwe informatie over de claims

Nieuwe informatie over de claims suggereert echter dat de transacties juist het gevolg waren van een MEV-bot en geen ‘insider trading’. Zo liet Dominium op X (Twitter) weten dat de transacties kenmerken vertonen van MEV-bots, waarbij handelsmogelijkheden worden benut om aanzienlijke winstmarges te genereren. Het bericht luidde als volgt:

Hier kreeg de gebruiker geen reactie op, dus ging hij een stapje verder op X (Twitter). Zo liet hij in een afzonderlijk bericht weten:

“Dus nu niets te zeggen? Waarom zou je je druk maken over transacties van een MEV BOT, dat je het zelfs kunt zien en jezelf Lookonchain noemt en dat je hier niets over begrijpt? Ik wacht…”

Dominium op X (Twitter)

Om extra kracht bij deze verklaring te zetten, liet Dominium met afbeeldingen gedetailleerd overzicht van de transacties zien. 

Lookonchain kreeg vanwege het eerste bericht aanzienlijk negatieve reacties van de crypto community. Meerdere accounts trokken de geloofwaardigheid van het bedrijf in twijfel. Deze plotselinge twist in het verhaal van Lookonchain deed veel twijfel op over de aanvankelijke beschuldigingen van de insider. 

De memecoin MAGA

MAGA is een memecoin dat acroniem is voor de slogan van Donald Trump ‘Make America Great Again’. De token zag een flinke prijsstijging vanwege de pro-crypto opmerkingen die Trump heeft gemaakt. 

Hou er altijd rekening mee dat, ondanks de stijgende populariteit van memecoins, er een hoge volatiliteit is en de risico’s hoog zijn. Kijk daarom goed waar je in investeert en doe onderzoek naar de makers van een bepaalde crypto token, om het risico te verminderen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu