Blockchain Stories
Correlatie tussen Ethereum en Bitcoin, zal de prijs van Ether stijgen?
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws

Correlatie tussen Ethereum en Bitcoin, zal de prijs van Ether stijgen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 23 maart keurde de SEC Ethereum Exchange-Traded Funds (ETF’s) goed. Ether heeft nog geen belangrijke groei laten zien. Na de goedkeuring van de Bitcoin ETF duurde het bijna een maand voordat de Bitcoin-prijs een grote stijging liet zien en een all-time high bereikte van $73.738 op 14 maart.

In september 2022 schakelde Ethereum over naar een proof of stake (PoS) consensusmechanisme. Validators vervangen miners en staken hun cryptocurrency om nieuwe blokken te creëren, wat het systeem minder energie intensief en efficiënter maakt.

De BTC/ETH correlatie

De BTC/ETH correlatie meet de prijsovereenkomst tussen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Bijvoorbeeld, als Bitcoin $60.000 kost en Ethereum $3.000, dan is de ratio 0.05.

Als ETH sneller stijgt dan BTC, stijgt de ratio. De correlatiecoëfficiënt varieert van -1 tot 1. Een coëfficiënt van 1 betekent dat BTC en ETH in dezelfde richting bewegen, -1 betekent dat ze in tegenovergestelde richtingen bewegen, en 0 betekent dat er geen correlatie is.

Historische correlatie

Historische data toont aan dat Ethereum meestal hoger geprijsd is tijdens bull markten. Tijdens de bull runs van 2018 en 2021 was ETH boven 0.05 BTC geprijsd. Na 2021 heeft dit niveau consistent als sterke ondersteuning gediend. Omgekeerd heeft het niveau van 0.08 BTC drie keer als significante weerstand gefunctioneerd.

Een recent Coinbase rapport laat zien dat de correlatie tussen BTC en ETH sinds begin 2023 afneemt, vooral na de Shapella hard fork van Ethereum op 12 april. Deze upgrade stelde staked Ether (ETH) opnames in staat, wat de 40-daagse ‘rolling correlation’ verlaagde van 0.95 naar 0.82.

Invloed van Ethereum ETF’s

Onderzoek van IntoTheBlock toont aan dat 95% van de huidige ETH posities winstgevend zijn, met een prijsstijging van 30% in de afgelopen zeven dagen. Specifiek, 3,57 miljoen ETH werden gekocht in de prijsklasse van $3.800 tot $4.800, vergeleken met 53,54 miljoen ETH gekocht tussen $2.160 en $2.650.

ETH whales hebben ook belangrijke bewegingen gemaakt in afwachting van de verhoogde kans op ETF goedkeuring. Op 21 maart registreerde ETH een on-chain handelsvolume van $15,98 miljard, het hoogste sinds juni 2022.

Toekomstige verwachtingen

De goedkeuring van Ethereum ETF’s markeert een belangrijke stap in de acceptatie van cryptocurrency. Dit zal waarschijnlijk leiden tot meer activiteit onder ETH whales. De veranderende markt suggereert een groeiend vertrouwen van zowel institutionele als particuliere beleggers in Ethereum.

De afname van de correlatie tussen Bitcoin en Ethereum en de goedkeuring van Ethereum ETF’s kunnen de weg vrijmaken voor een mogelijke prijsstijging van ETH in de nabije toekomst.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 helemaal gratis (t.w.v. €25).

Gerelateerde berichten

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Bitcoin ETF’s zien nog steeds een gigantische uitstroom

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu