Blockchain Stories
Wat zit er achter de prijsstijging van Floki van 32% afgelopen week?
Altcoin Memecoin Nieuws

Wat zit er achter de prijsstijging van Floki van 32% afgelopen week?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een opmerkelijke daling tot onder de $245 miljoen handelsvolume op 26 mei, is Floki (Ticker: FLOKI) zijn volume weer sterk gestegen. Volgens onze marktanalyse bereikte het volume van Floki $1,30 miljard op 28 mei. Deze waarde was het hoogste punt dat het volume van FLOKI in bijna twee weken had bereikt, wat aangeeft dat de interesse in de memecoin op zijn hoogtepunt is.

Een bot triggert deze handelsvolume uitbarsting

De impact van het volume weerspiegelde ook de prijs. Op het moment van schrijven werd FLOKI verhandeld tegen $0,002956, wat een stijging van 32% betekende in de afgelopen zeven dagen. Dit betekent dat de token 18,01% verwijderd is van zijn all time high van $0,0003436. 

Als het volume rond de cryptocurrency blijft toenemen, is mijn veronderstelling dat de prijs ook zal volgen. Een mogelijke stijging naar $0,00040 zou een kortetermijndoel kunnen zijn voor FLOKI.

image 94
Bron: Santiment

Er was echter een belangrijke reden waarom de FLOKI koers steeg. Zoals je waarschijnlijk weet, werd de memecoin in 2021 gelanceerd zonder specifieke use case. Maar recentelijk heeft het ontwikkelingsteam van Floki een reeks toepassingen voor het project geïntroduceerd. 

De laatste is een trading bot die de reden leek te zijn achter de toegenomen vraag. Volgens de aankondiging op X (voorheen Twitter), zou de trading bot on chain trading op Telegram mogelijk maken. Daarnaast zou de bot opereren op het Ethereum en BNB Chain netwerk. 

Met betrekking tot kosten merkte het team op:

“De Floki trading bot rekent een fee van 1% per trade en gebruikt FLOKI als zijn belangrijkste utility token: 50% van de fee wordt gebruikt om FLOKI te kopen en te verbranden, terwijl de rest wordt gestort in de Floki Treasury. Dit zal de bruikbaarheid van de FLOKI-token verhogen en tegelijkertijd de deflatie versnellen.”

We ontdekten echter dat de trading bot niet voor iedereen toegankelijk was, aangezien het in gesloten beta was. Het is dus nog even afwachten tot het voor het brede publiek beschikbaar wordt.

De memecoin rally is nog niet voorbij

Ondanks de prijsstijging toonden on chain gegevens aan dat de token misschien niet zal instorten, hoewel sommige analisten zeggen dat de prijs zijn hoogtepunt heeft bereikt. Een reden voor deze conclusie was de Market Value to Realized Value (MVRV) ratio. 

Op het moment van schrijven was de 30-daagse MVRV ratio 62,19%. Dit betekent dat als elke houder zijn tokens verkoopt, zij een gemiddelde winst van 62% zouden behalen. Naast winstgevendheid toont de metriek ook aan of een asset over- of ondergewaardeerd is.

image 94
Bron: Santiment

Voor velen zou FLOKI overgewaardeerd kunnen worden gezien de ongelooflijke winsten die het heeft behaald. Echter, dat hoeft niet waar te zijn. Bijvoorbeeld, de MVRV ratio bereikte 100% op 11 maart. 

Dit was rond dezelfde periode dat FLOKI zijn all time high bereikte. Bovendien steeg het gewogen sentiment naar 3%. Deze lezing impliceert dat voor elke negatieve opmerking over FLOKI er drie positieve waren. Gezien het optimistische sentiment eromheen, zou een verdere prijsstijging niet ver weg kunnen zijn.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten.

Bybit heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu