Blockchain Stories
Impact van dalend Dogecoin sentiment op de markt
Altcoin Dogecoin Nieuws

Impact van dalend Dogecoin sentiment op de markt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen maand heeft Dogecoin opvallend goed gepresteerd in de cryptomarkt, zelfs beter dan bekende munten zoals Bitcoin. Dogecoin steeg in mei met meer dan 26% in waarde, terwijl Bitcoin in dezelfde periode een stijging van ongeveer 19% liet zien.

Ondanks deze positieve prijsontwikkeling, zijn beleggers nog steeds niet overtuigd van een blijvende opwaartse trend voor Dogecoin. De vraag is nu hoe dit aanhoudend negatieve sentiment de toekomstige prijs van Dogecoin zal beïnvloeden.

Crypto analist Ali Martinez deelde onlangs via X (voorheen Twitter) dat het huidige marktsentiment rond Dogecoin bearish is. Deze analyse gebruikt de weighted sentiment indicator, die bestaat uit twee onderdelen: de sentimentbalans en het sociale volume.

De sentiment balans geeft het verschil weer tussen positieve en negatieve gevoelens van investeerders op een bepaald moment. Sociaal volume aan de andere kant, houdt het unieke aantal berichten of de totale hoeveelheid discussie over een bepaald activum op sociale media bij. Deze twee factoren samen geven een goed inzicht in hoe de markt werkelijk over Dogecoin denkt.

De rol van grote investeerders

Een detail dat Martinez aanhaalt, is dat de laatste keer dat het sentiment rond Dogecoin zo negatief was, begin februari, de munt binnen ruim een maand met 200% steeg van onder $0,10 naar boven $0,20. Dit verschijnsel, waarbij de markt vaak in tegenovergestelde richting van de menigte beweegt, suggereert dat een nieuwe, grote prijsstijging mogelijk is. Als dit patroon zich herhaalt, zou de prijs van Dogecoin kunnen stijgen en zelfs boven de $0,30 kunnen komen.

Ook is er een ander belangrijk teken vanuit de markt. Grote investeerders, ook wel whales genoemd, hebben in slechts drie dagen tijd ongeveer 700 miljoen Dogecoins gekocht, wat overeenkomt met ongeveer 112 miljoen dollar. Hoewel deze recente aankopen nog geen grote impact hebben gehad op de huidige prijs van Dogecoin, die nu rond de $0,159 staat met een lichte daling van 0.5% in de afgelopen dag, zou dit gedrag van whales kunnen wijzen op een verwachte positieve prijsbeweging.

Bron: DOGEUSDT chart op TradingView

Als je interesse hebt in cryptomunten, kan het verstandig zijn om deze ontwikkelingen rond Dogecoin in de gaten te houden. Zeker de acties van grote investeerders kunnen een goede indicatie geven van potentiële toekomstige bewegingen in de markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop.


Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu