Blockchain Stories
Worldcoin schort activiteiten in Spanje op vanwege privacy onderzoek
Altcoin Nieuws

Worldcoin schort activiteiten in Spanje op vanwege privacy onderzoek

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Worldcoin heeft besloten dat ze de activiteiten in Spanje opschorten tot het einde van het jaar of totdat de Duitse gegevensautoriteit met een oplossing is gekomen. Door het lopende privacy onderzoek naar Worldcoin heeft Spanje de werkzaamheden verboden, waar Worldcoin nu mee in is gestemd. 

Het verbieden van Worldcoin in Spanje

Op 4 juni heeft het Spaanse Agentscahp voor Gegevensbescherming (AEPD) dat Tools for Humanity Corporation, het bedrijf achter Worldcoin, het verzamelen en verwerken van gegevens niet mag hervatten tot eind 2024 of tot het onderzoek is afgerond. Kortom, de werkzaamheden in Spanje worden opgeschort. 

Dit is het resultaat van mogelijke privacyproblemen die Worldcoin met het verzamelen van biometrische gegevens heeft. Het hele project van Sam Altman, die tevens ook oprichter is van OpenAI, heeft veel morele vragen opgeroepen. Hierdoor zijn er verschillende onderzoeken naar de werkzaamheden van Worldcoin geopend over de hele wereld. 

Op het moment vertegenwoordigt het onderzoek van de gegevensbeschermingsautoriteit van Beieren in Duitsland, de Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht (BayLDA), de onderzoeken door de Europese Unie. 

Het EU-onderzoek naar Worldcoin

Volgens een recente aankondiging wordt het onderzoek naar Worldcoin door de BayLDA actief voortgezet en wordt het verwacht dat er ‘binnenkort’ een conclusie zal komen. Dit moet het definitieve besluit zijn van alle betrokken Europese toezichthoudende autoriteiten. 

Ook de Spaanse autoriteiten, die Worldcoin de opdracht hebben gegeven om te stoppen met de werkzaamheden in Spanje, doen hier aan mee. Tijdens de onderzoeksperiode heeft Worldcoin veiligheidsmaatregelen opgevoerd. Hierdoor worden de gegevens Open Source gemaakt en kunnen gebruikers oude irisscans eenvoudig verwijderen. Verder implementeerde Worldcoin uitgebreide leeftijdscontroles om te voorkomen dat minderjarigen irisscans delen. 

Spanje en Duitsland zijn slechts enkele landen van de vele landen die vragen kregen bij de werkzaamheden van Worldcoin. Zo kreeg Worldcoin op 22 mei het bevel om alle werkzaamheden in Hong Kong stop te zetten. Dit bevel kwam na de duidelijke uitspraak van een rechter, die liet weten dat het verzamelen van gezichts- en irisbeelden niet gerechtvaardigd was. 

Positieve koers voor Worldcoin

Ondanks dat toezichthouders bezorgd zijn over Worldcoin, wint het project veel gebruikers. In april 2024 werd de mijlpaal van 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties bereikt. 

De kans is groot dat de crypto alleen maar momentum gaat verzamelen op het gebied van gebruikers. Naarmate het project een nog grotere naam krijgt, springen veel mensen op het project. 

Echter, de uitslag van het onderzoek kan wel een groot effect hebben op het project. Dit zal niet alleen de werkzaamheden flink inperken, maar ook de koers beïnvloeden. De kans is groot dat na negatief nieuws van het onderzoek de koers flink zal kelderen. 

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Scott

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Scott

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu