Blockchain Stories
DNB geregistreerde Bitstamp overgenomen door Robinhood voor $200 miljoen
Crypto Exchange Nieuws

DNB geregistreerde Bitstamp overgenomen door Robinhood voor $200 miljoen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Robinhood, een bekende trading app in Amerika, kondigt zijn grootste acquisitie tot nu toe aan met de overname van de crypto exchange Bitstamp voor zo’n 200 miljoen dollar. Deze deal, die naar verwachting in de eerste helft van 2025 wordt afgerond, laat zien dat Robinhood zich gaat uitbreiden naar Europa en andere continenten.

Groter internationaal bereik voor Robinhood

Sinds de oprichting in 2011 heeft Bitstamp zich gepositioneerd als een toonaangevende cryptocurrency exchange, met maar liefst 50 actieve licenties en registraties wereldwijd, waaronder in Nederland. Het platform, dat populair is in Europa en Azië, biedt meer dan 85 crypto’s aan en staking diensten.

Met de overname wil Robinhood zijn cryptodiensten versterken en Bitstamp als de eerste institutionele tak positioneren, waarmee het bedrijf de directe concurrentie kan aangaan met grote spelers zoals Binance, Bybit en Coinbase.

Opvallend is dat Bitstamp ook in Nederland actief is en dat ze een registratie hebben bij De Nederlandsche Bank via Bitstamp Europe SA.

De overname komt op een moment van snelle groei voor Robinhood z’n cryptodiensten, die een significante bijdrage leverde aan de winst van het bedrijf in het eerste kwartaal. Robinhood heeft op het moment 23,9 miljoen gebruikers die fondsen op het platform hebben.

Ondanks de regelgevende uitdagingen in de Verenigde Staten, waaronder een ‘Wells’ notice van de SEC, blijft Robinhood vastbesloten om samen te werken met toezichthouders terwijl het zijn cryptodiensten uitbreidt.

Johann Kerbrat, Vice President en General Manager van Robinhood Crypto, laat weten dat het bedrijf nog in de beginfase zit in de EU en plannen heeft voor verdere wereldwijde uitbreiding. De overname van Bitstamp wordt gezien als een belangrijke versneller in deze strategie.

De vooruitzichten voor Bitstamp en Robinhood

Volgens het officiële persbericht is de afronding van de deal afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder het verkrijgen van de nodige regelgevende goedkeuringen. De overname wordt naar verwachting in de eerste helft van 2025 afgerond, mits aan alle vereisten wordt voldaan.

Barclays Capital Inc. trad op als exclusieve financieel adviseur van Robinhood tijdens deze transactie, terwijl Galaxy Digital Partners LLC de exclusieve financieel adviseur was van Bitstamp.

Johann Kerbrat, General Manager van Robinhood Crypto, noemde de overname van Bitstamp een belangrijke stap in de groei van hun cryptobedrijf. Hij prees Bitstamp die zich als wereldwijde beurs door verschillende marktsituaties heeft bewezen.

Door de gebruikerservaring naadloos te combineren met veiligheid over verschillende geografische gebieden, heeft het team van Bitstamp een van de sterkste reputaties opgebouwd onder zowel retail- als institutionele crypto-investeerders.

Johann Kerbrat, General Manager van Robinhood Crypto

Vanuit het perspectief van Bitstamp sprak CEO JB Graftieaux over de voordelen van de integratie met het ecosysteem van Robinhood. Hij merkte op dat deze integratie de handelsbeleving van gebruikers zal verbeteren.

Als ’s werelds langstlopende cryptobeurs staat Bitstamp bekend als een van de meest vertrouwde en transparante cryptoplatforms wereldwijd. Het samenbrengen van Bitstamp’s platform en expertise binnen het ecosysteem van Robinhood zal gebruikers een verbeterde handelservaring bieden met een blijvende inzet voor naleving, beveiliging en klantgerichtheid.

Bitstamp CEO JB Graftieaux

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Whales momenteel actief in de memecoin markt

Timo Bruinsma

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu