Blockchain Stories
Dogecoin op weg naar uitbraak: Is $0,162 een belangrijk breekpunt?
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin op weg naar uitbraak: Is $0,162 een belangrijk breekpunt?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De prijs van Dogecoin (Ticker: DOGE) is de afgelopen drie weken geconsolideerd in een symmetrische driehoek, sinds de uitbraak uit de stijgende driehoek op 16 mei. De prijs nadert een uitbreidingspunt op het niveau van $0,163. Als de prijs boven de weerstandszone uitbreekt, is een prijssprong waarschijnlijk. Als de prijs niet genoeg momentum opbouwt om uit te breken, kan de consolidatie op korte termijn doorgaan.

Via onze DOGE koers is Dogecoin momenteel op $0,1620 gewardeerd, met een stijging van 0,50% in de afgelopen 24 uur, wat het een interessante keuze maakt.

Belangrijke niveaus om in de gaten te houden

De prijs van Dogecoin beweegt zich binnen de symmetrische driehoekformatie en nadert een cruciaal uitbreidingspunt rond het niveau van $0,163. Als Dogecoin boven dit niveau uitbreekt, kan er een prijspiek volgen.

De Stochastic RSI bevindt zich op een neutraal niveau, wat aangeeft dat er geen overbought- of oversold condities zijn. De MACD indicator toont lijnen dicht bij elkaar, wat duidt op potentiële zijwaartse beweging voordat een duidelijke trendrichting wordt vastgesteld. Dit consolidatiepatroon suggereert dat Dogecoin op korte termijn zijwaarts kan blijven handelen.

image 23 4
Bron: TradingView

Inzichten in Dogecoin netwerkactiviteit

We hebben Santiment gegevens geanalyseerd om de technische inzichten te bevestigen. De prijsvolatiliteit van Dogecoin is aan het afnemen, wat aangeeft dat de prijs zich in een consolidatiefase bevindt. 

Het aantal dagelijks actieve wallets laat een lichte daling zien, van ongeveer 65.000 begin mei tot rond de 29.000 begin juni, wat wijst op verminderde netwerkactiviteit. Het aantal whale transacties (meer dan $100k) blijft relatief stabiel, maar toont een neerwaartse trend, wat aangeeft dat grote houders niet actief aan het handelen zijn. Deze stabiele maar afnemende activiteit komt overeen met het consolidatiepatroon.

image 23 5

Wat te verwachten

Het marktsentiment, gemeten aan de hand van de long/short-ratio, is negatief, wat aantoont dat beren op korte termijn de controle hebben terwijl de prijs de gaten corrigeert. Technische indicatoren suggereren dat een consolidatiefase waarschijnlijk is, terwijl on chain data stabiele maar verminderde activiteit laat zien. Beleggers moeten het niveau van $0,163 nauwlettend in de gaten houden voor eventuele uitbraken. Als de weerstand wordt doorbroken, wordt een prijsstijging verwacht. Echter, consolidatie kan in de nabije toekomst doorgaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Uniek: Donald Trump woont mogelijk een crypto conventie bij

Scott

R. Kiyosaki onthult zijn Bitcoin handelsstrategie

Scott

Whales verlaten Shiba Inu, wat doet het met de prijs?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu