Blockchain Stories
XRP koersvoorspelling: is er een verdere daling mogelijk in juni?
Altcoin Nieuws Ripple

XRP koersvoorspelling: is er een verdere daling mogelijk in juni?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

XRP heeft de laatste tijd nogal wat volatiliteit gezien en in de afgelopen week is de XRP koers behoorlijk gezakt. Beleggers moeten zich voorbereiden op meer tegenslagen. De munt is namelijk onder een patroon gezakt, wat wijst op een verdere prijsdaling.

De bears nemen het over

Eerder bereikte de XRP koers een laagste punt in twee maanden. Deze daling kwam door marktangst na berichten dat Ripple, de ontwikkelaar en grootste houder van de munt, 150 miljoen XRP verkocht.

Vandaag is te zien dat de XRP waarde iets stijgt met 0,67%. Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld voor $0,4959 met een marktkapitalisatie van meer dan $27 miljard. Als je echter naar de afgelopen week en twee weken kijken dan zien we een daling van 4% en 7,2%.

Gegevens van Santiment geven aan dat het gewogen sentiment van XRP in de negatieve zone terechtkwam. Dit betekent dat het bearish sentiment rond de munt overheerst in de markt. Ondanks de grote prijsdaling leidde dit tot meer gesprekken in de markt, waardoor het sociale volume toenam.

XRP Ledger XRP 10.10.30 09 Jun 2024
Bron: Santiment

Meer slecht XRP nieuws

Terwijl de prijs van XRP daalde, deed het een bearish uitbraak. Dit kan wijzen op een verdere prijsdaling. Het valt op dat de XRP prijs midden april een pennant patroon binnenging. Sindsdien heeft de munt binnen dit patroon geconsolideerd om op 8 juni bearish uit te breken.

XRPUSDT 2024 06 08 13 06 31 1536x970 1
Bron: Trading View

Zakt XRP nog verder?

De Ripple Fear and Greed Index laat een waarde van 35% vandaag zien, wat inhoudt dat de markt in een angstfase zit. Historisch gezien kan dit niveau soms leiden tot prijsstijgingen, maar de huidige technische indicatoren suggereren anders.

De technische indicatoren geven weinig hoop op een snel herstel. De MACD (Moving Average Convergence Divergence) toont een duidelijk bearish voordeel. De Relative Strength Index (RSI) vertoont een scherpe daling, wat wijst op een verdere prijsdaling. Echter, de Chaikin Money Flow (CMF) laat een lichte opwaartse beweging zien, wat een sprankje optimisme biedt.

XRPUSDT 2024 06 09 10 18 27 1536x825 1
Bron: Trading View

Gezien de recente ontwikkelingen en de technische analyses, lijkt een verdere prijsdaling van XRP waarschijnlijk. Als de bearish trend aanhoudt, kan de waarde dalen tot $0.4699. Echter, mocht er een trendomkering plaatsvinden, zou XRP mogelijk kunnen herstellen tot $0.545.

Voor nu blijft het belangrijk voor beleggers om voorzichtig te zijn en de marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. De cryptomarkt blijft immers volatiel en onvoorspelbaar.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde artikelen

Stijgende vraag naar Ethereum doet dit met ETH prijs

Timo Bruinsel

BNB $600 obstakel: het is goed om hierop te letten!

Timo Bruinsel

Prijs omkering PEPE hangt af van deze belangrijke factoren

Timo Bruinsel

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu