Blockchain Stories
AVAX is aan het consolideren: Mogelijk bewegingen boven $30
Altcoin Nieuws Technische Analyse

AVAX is aan het consolideren: Mogelijk bewegingen boven $30

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Avalanche (Ticker: AVAX) is de afgelopen drie maanden aan het consolideren binnen een driehoekpatroon. Sinds 21 mei is de prijs geleidelijk gedaald voordat het $30 supportniveau opnieuw werd getest. Na deze hertest is de prijs de afgelopen drie dagen een aantal procenten per dag gestegen.

Is AVAX een bullish momentum aan het bouwen voor een langverwachte prijsomkering, of zullen de prijzen dieper dalen naar een all time low?

Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie van AVAX $12,60 miljard, een lichte stijging in de afgelopen 24 uur. De 50-daagse en 100-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden liggen respectievelijk op weerstandsniveaus van $36 en $37,50.

image 43
Bron: TradingView

Met AVAX dat onder deze supportniveaus handelt, suggereert de indicator heersende bearish sentimenten. De stochastische RSI op 25 duidt op een oversold sentiment dat kwetsbaar is voor prijsomkeringen.

Maar wat zeggen de metrics nu over AVAX?

Als we de on chain data van Santiment analyseren voor AVAX zien we een aantal bijzonderheden. Ten eerste bleek dat whale activiteit enkele veranderingen toonde in het percentage van de totale voorraad in handen van whales.

image 44
Bron: Santiment

Daarnaast zien we ook dat de ontwikkelingsactiviteit verschilt gedurende de periode, maar de veranderingen waren gematigd. Sociale volumemetrics tonen een verschuivende interessegraad. Na een mooie piek op 21 maart, was er een daling in sociaal volume. Het was echter interessant hoe deze hernieuwde sociale interesse bullish momentum kan opbouwen voor een prijsstijging.

image 45
Bron: Santiment

Vervolgens analyseerden we de long/short ratio data van Coinglass, die dominantie in shortposities aangaf, maar recentelijk is gestegen om de slinger naar longposities te laten verschuiven. Dit suggereert dat de prijs van AVAX mogelijk op een keerpunt is als de bulls posities beginnen in te nemen.

Is dit het momentum of gaat AVAX nog dalen?

De prijs van AVAX bevindt zich nu op een cruciaal punt. Met de recente stijging van 5% na het testen van het $30-supportniveau, kan bullish momentum op handen zijn, zoals bevestigd door geleidelijk toegenomen whale-activiteit, sociaal volume, en fluctuerende ontwikkelingstrends. Als de support standhoudt en het bullish momentum van AVAX aanhoudt, kan de prijs door het weerstandsniveau stijgen en de stijgende driehoek breken voor een bull run naar ongeveer $36. Wel is het goed om te noemen dat, indien het ondersteuningsniveau niet standhoudt, AVAX verder kan dalen, mogelijk tot zijn all time low.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop.

Gerelateerde berichten

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Scott

Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver bij Trump overwinning

Thanh Lanh Tran

Opvallend: Engelse voetbalclub koopt Bitcoin voor $4,5 miljoen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu